Měřič teploty s čidlem pro home made mikropájku
Moderátor: Moderátoři
p.s. Mimochodem - kdy jsi naposledy viděl rozebranou žehličku popisovaného typu?
Snímání teploty ve vyvíječi páry pro napařovačky je taky keramickou tyčinkou, ve které je šoupnutá menší keramická tyčinka obsahující Pt100 a to celé je zasunuté v železné trubce která zasahuje do kotlíku s vodou/párou. Funguje to...
Rozebrané žehličky popsaného typu vidím kdy se mi namane, co je na tom zvláštního? Ve fabrice jsme je (tedy báby na konfekci atd. ) používali až do převzetí textilní výroby Č(SF)R vietnamskými soudruhy.
Crifodo píše:Snímání teploty ve vyvíječi páry pro napařovačky je taky keramickou tyčinkou, ve které je šoupnutá menší keramická tyčinka obsahující Pt100 a to celé je zasunuté v železné trubce která zasahuje do kotlíku s vodou/párou. Funguje to...
No ale nechceš snad tvrdit, že mezi tou ohřívanou vodou/párou a Pt100 čidlem je tepelný spád 200°C. Tak co to má společného s tím, co navrhuješ pro pájku? (A v klidu, jestli můžu prosit)
Prosím nekamenujte mě za snad laické otázky.
masar píše: Možná, když na vyhodnocení použijeme výpočetní centrum, zohledňující tepelný odpor tyčinky, výkon topného tělíska, teplotní poměry krytu a okolí, ...
PICusové a atmeláci použijou výpočetní centrum a budou zohledňovat, někdo jiný třeba RC člen. Já vím, že frikulín si nedovede představit ani přepínání nabíječky akumulátorů na tři hodnoty výstupního proudu bez výpočetního centra... a přitom neumí určit předřadný odpor pro LEDku v optočlenu. Taková je už doba.