Notebook HP tlacitka zohnat

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dusan94

Notebook HP tlacitka zohnat

#1 Příspěvek od dusan94 »

Zdravim Vas.

Hladam, kde by som mohol zohnat samotne tlacitka na klavesnicu do notebooku HP Pavilon.
Jedna sa o nulku 0 a tlacitko del.
Ak by ste vedeli, kde sa daju tieto dve tlacitka zohnat, dal by som presnejsie typ notebooku. Pripadne vhodne, pasujuce tlacitka aspon.
DAKUJEM PEKNE.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nikde, vymenit celu klavesnicu.
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

To požaduješ docela blbou věc. Ony i dokonce dva stejné notebooky mají různé uchycení tlačítek - vlastní zkušenost. Dá se sehnat třeba celá klávesnice.
Internet - metla lidstva
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Připoj si přes USB externí klávesnici a máš pokoj.
Vogon

#5 Příspěvek od Vogon »

Mám nějaký klávesnice od HP NB.
Napiš název NB a modelové číslo, mrknu se jestli něco nenajdu.
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

Vogon píše:Mám nějaký klávesnice od HP NB.
Napiš název NB a modelové číslo, mrknu se jestli něco nenajdu.

Bacha i takto ty potvory někdy nesedí. Na totálně stejném notebooku už jsem zažil 3 různé druhy zavěšení samotné plošky. Třeba užší. Otočené o 90 a tak. jednu dobu jsme tak počešťovali klávesnice a tobylo vždy překvapení 8O Takže by ti buď musel poslat P/N přímo z klávesnice aby měl jistotu na 100%
Internet - metla lidstva
Vogon

#7 Příspěvek od Vogon »

To je asi pravda.
Odmontuj klávesnici a napiš sem čísla ze štítku.
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

Vyhodit baterku. Pod ní jsou 3 krátké šrouby co drží lištu nad klávesnicí a dva delší co drží samotnou klávesnici. Klávesnice má ještě šroubek zespod a jeden u ramek - zhodit kryt.
Jak budeš sundávat horní lištu pozor na páskové vodiče na kterých drží
Internet - metla lidstva
Vogon

#9 Příspěvek od Vogon »

rezis: :-D

Jenom tak mimochodem, předpokládám, že pokud je schopen poptávat samostatné tlačítko, jehož instalace není zrovna jednoduchá, je i schopen bez nápovědy vyjmout klávesnici. Pokud není schopen asi udělá lépe když odnese ten noťas do servisu...

A ještě úplně mimochodem, zrovna dneska tady byl pán který ve snaze vyčistit si klávesnici, nakopnul Rowentu na plný kule a jal se vyssávati prach z klávesnice. Moc tlačítek mu tam nezbylo...
rezis

#10 Příspěvek od rezis »

Raději to píšu. Docela k nám chodí kupa dotazů na ty vodiče. Přitom je jasné že normálně se "pokazit" nemůže.
Pokud se mám přiznat co jsem provedl já:
Opravoval jsem známému dv9. Opravil jsem a koukám má to jako prase. Tak v dobré vůli jsem se jak čištění. Co čert nechtěl podařilo se mi trochu polít klávesnici. Ale opravdu jen miniaturně. Poučen z toho jak to lidé suší fény a pak jde klávesnice na vyhazov jsem vzal fén a opatrně jen přejel nad klávesnicí - neuvěřitelné.Zkroutilo se to jako harmonika. Ještě že jsem měl z čeho vybrat klávesy. Tedy z polité ale nesušené :wink:
Internet - metla lidstva
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Tie paskove vodice na Pavilionoch dv su dobre smejdy - v tom jednom, co som mal, to bolo krivo odrezane. Vodic bol prilis uzky, takze mal v konektore volu mozno 0,5mm. Stacilo nevhodne posunut a uz tam bol skrat... Na druhom sa po prvom odpojeni a zapojeni odtrhli kontakty a tiez to robilo dobry bordel.
dusan94

#12 Příspěvek od dusan94 »

Diky za siroke spektrum odpovedi :D
No je to HP PAVILON DV6,
model: DV6-1220EC
P/N: VF371EA#AKB

Normalne, podla mna musi existovat sposob zohnat urcite tlacitka a nie celu klavesnicu..
Bol by som rad, ak by sa nieco naslo..
Vogon

#13 Příspěvek od Vogon »

dusan94 píše:Normalne, podla mna musi existovat sposob zohnat urcite tlacitka a nie celu klavesnicu..

Docela záleží na tom, jaké máš měřítko normálnosti, že ano ale pokud vím, tak v časoprostoru aktuální synchronicity kterou teď v tomto okamžiku sdílíme, samostatná "tlačítka" nejsou dostupná jako náhradní díl žádného z výrobců NB.

A jak již bylo řečeno výše, skutečně jsou některé stejné modely NB osazeny různými modely klávesnic. Konkrétně u modelu PAVILION jsem našel celkem tři různé modelové typy klávesnice, takže bude nutné, se podrobněji vyjádřit v identifikaci klávesnice.
Doporučuji dodat nejenom údaje ze štítku klávesnice ale i číslo HP SPARE které nalezneš na samostaném štítku někde na zadní straně tý klávesnice.
Úplně nejlepší bude, když to nafotíš a pošleš jako obrázek.

Takže chutě do toho.

Upozorňuji, že třetí šroub je schován pod krytem paměťových slotů.
p32

#14 Příspěvek od p32 »

dusan94 píše:Normalne, podla mna musi existovat sposob zohnat urcite tlacitka a nie celu klavesnicu.

A proč by musel ten způsob existovat ? Na NB je to právě poslednní věc, co by někdo měnil. :wink:
pm_

#15 Příspěvek od pm_ »

dusan94 píše:Diky za siroke spektrum odpovedi :D
No je to HP PAVILON DV6,
model: DV6-1220EC
P/N: VF371EA#AKB

Normalne, podla mna musi existovat sposob zohnat urcite tlacitka a nie celu klavesnicu..
Bol by som rad, ak by sa nieco naslo..

prirozenym predmetem cinnosti vyrobcu /elektroniky/ je generovat zisk. prodavat a provokovat spotrebu. jinymy slovy - nemaji zajem dodavat nahradni dily v mire vetsi nez nezbytne nutne. jejich zajmem je prodat novy kus a ne distribuovat dily svych subdodavatelu. nikdy jsi nepremyslel o tom, proc jsou nahradni dily tak drahe?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“