Diodová svítilna

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
toux

Diodová svítilna

#1 Příspěvek od toux »

ahoj, kde by se dalo sehnat jednoduchý (schéma) obvodu na led svítilnu?
Měl by obsahovat 8, (2) diody- 10k.,klasický spínač, odpor?, napájení na na(mikro) tužkovou baterku, nebo 9V,nebo vložit sem stručný popis a schéma, díky předem.
PCmaniac99

#2 Příspěvek od PCmaniac99 »

no já mám doma led diodovou zarovku na 220V (bodovku) je v ni asi 12 diod v serii + neakej balast... predelal jsem to na 8 diod paralelne na 2x AA baterie... bez odporu zere 1 dioda 4mA a pokud to omezim odporem treba na 3mA tak se snizi jas. tak ze jedu na 2 tuzkovky bez odporu. 8x4mA = 32mA a sviti to jak dabel
Feltech

#3 Příspěvek od Feltech »

Ahoj mládežníku,

tak pokiaľ viem, tak takéto svetlá majú malý pl.spoj na ktorom sú elektronické regulácie, takže "lze vyčerpat" batérie takmer do nuly. Čím menšie majú batérie napájanie, tým viac sa otvára tranzistor, ktorý to riadi a snaží sa stabilizovať prúd aby "svítilna" svietila čo najviac aj pri menšom napätí.
Presnú schému elektroniky nemám, ale skús http://www.instructables.com tam je kadečo.

Zdar
patrikvarga

#4 Příspěvek od patrikvarga »

...
Přílohy
menič.gif
(36.57 KiB) Staženo 29 x
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

A tady na Bastlíně se najde taky nějaké to schéma. stačí se podívat..
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“