Monitor/TV LG M1921A-BZ
Moderátor: Moderátoři
Monitor/TV LG M1921A-BZ
Z adresy http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=37383 jsem si stáhl schema tohoto monitoru, ale bohužel základní deska se podstatně liší od staženého schématu.
Zdrojová deska dává základních 15 V a 5 V, ale dále jsem se prakticky nedostal. Tlačítka ovládání (8 tlačítek) mají napájení jen asi 1,75 V, a to se mi zdá příliš málo pro 8 tlačítek na to, že se musí rozlišit stisk tlačítka podle napěťových úrovní přes nějaký komparátor (na schématu jsem tlačítka navíc vůbec nenašel). Podle schematu by se mělo napájení monitoru do Standby sepnout přes spínač U406 (SI4925), ale značení součástek na základní desce je úplně jiné, a nezorientoval jsem se ani podle typu toho spínače.
Nemá nebo nenajde někdo platnější a lepší schéma tohoto monitoru (brouci na té moji desce jsou značené ICnnn a ne jako ve schema Unnn). Na základní desce je nalepen štítek M1921A-BZH, to moje stažené schéma by tomu mělo odpovídat, ale bohužel to tak není, ti šikmoocí do toho montovali asi základní desky různých výrobců.
- Přílohy
-
MB LG 1921.jpg- (172.93 KiB) Staženo 417 x
Ještě jsem si všiml:
Kde se dá ten brouk u nás sehnat, nenašel jsem ho ani v GM electronic ani v KTS-AME.
- Přílohy
-
LG monitor spínač.jpg- (52.13 KiB) Staženo 778 x
Pokud mi nikdo neporadí, kde by se dal v Česku ten dvojitý spínač sehnat, tak jsem si vybral z katalogu GM zatím typ "IRF7416 singl spínač P-channel", kterým tu jednu větev obejdu.
Po chvíli uvažování jsem prozatímně celý ten dvojitý spínač přemostil dvěma propojkami pro obě napětí, a monitor se normálně rozběhl. Zatím jsem nevysledoval všechny důsledky "tohoto činu", protože dokonce i s propojkami funguje tlačítko PWR ON/OFF. Předpokládám, že asi bude výrazně vyšší spotřeba ve STANBY. Proto je tam asi ten spínač, který odpojí pro STANDBY zbytečné obvody.
To Jezevec
V těch tranzistorových polích jsem ještě našel dual IRF7328PbB, který je na
8 A, ale bohužel je jen na objednávku pro minimálně 200 ks. Originál byl na 6 A a tebou nalezený typ IRF7316 je jen na 4,9 A, což by mohlo být málo (ten originál na 6 A odešel ve větvi 5 V, kde tečou určitě větší proudy než ve větvi 15 V, kde vydržel). Takže asi raději zůstanu u toho singlu, který je na 7,1 A a pulzně až na 45 A, a nějak ho tam dobastlím.
Sláva, ten 8 A typ IRF7328 mají v GES Elektronic v Ostravě, tak to opravím poctivě.
Díky, Martin
Vstup to servisneho menu je pravdepodobne v servisnom manuali. Uz si nepamatam.