Vhodna antena pre digital.
Moderátor: Moderátoři
Vhodna antena pre digital.
Za pripadne rady vopred dakujem.
A kutilmile - nelituju tě
- monterjirka
Jde např. o UFON, CDMA, některé služby,...
Mám docela dobrou zkušenost se zesilovači od IVO-PT, vyrábějí řadu, která je doporučena pro DVB-T a má pro uvedené pásmo odlaďovač.
----------
Ale když budeš mít ve svém okolí nějakou škodolibou svini, je to nekonečný boj, vyřešíš jedno, objeví se druhé...
EKKAR m.j. píše:Tu polskou sh.itovinu jsem měl v ruce - nejednou. Dráty síta jsou sbodované jen po obvodu, takže krásně parazitně rezonují v pásmu místo aby díky svarům v každém překřížení dělaly vf zkrat = ekvivalent plné vodivé odrazné plochy.........
Tak na takovou jsem ještě kliku neměl, ať už jsem kupoval Alfy či Bety v Přepychách, nebo ATUčka tady u Vogelů či v Pace u Doubka. Konstrukce sice rachitická, ale sbodovaná všude, jen vyhodit zesilovač a dát tam symetrizační člen. Nehledě k tomu, že na Prachově slouží stará Alfa s 12dB zesilovačem - dříve sloužila na K45 Litický Chlum a K53, K36 a K50 z Pradědu! Podle Primy nastavili směr a dlouho netušili, že nechytají Hradec, ale právě ten Praděd.
Dnes je táž anténa na půdě (tedy už ne nad hřebenem) položená na bok, namířená na Prahu a jdou na ni všechny tři multiplexy. Bez problémů, i když je cestou asi kilometr před anténou zalesněný vrch a daly by se tedy potíže čekat.
Takže ne vždy a ne všude je polské síto zatracení hodné. V tak členitém terénu, jaký máme v této Středoevropské Republice, často volba vhodné antény závisí na dobré znalosti příjmových podmínek v konkrétním místě a skutečně není málo míst, kde paradoxně polské síto poslouží líp, než jiný typ antény.