Přesetujte si televizi!
Moderátor: Moderátoři
Přesetujte si televizi!
"Na UPC satelitu jme měnili konfiguraci, nasetujte si znovu televizi, ať vám nechybí programy."
Zatvářil jsem se co nejblběji (schválně, jestli ví, o čem mluví) a povídám: "Nase -co? To víte, já ty televize jen opravuju, tak vám moc nerozumím"
"No nasetujte, prostě tu televizi vypněte a zapněte, musí si načíst nové kódy, jinak vám to pořádně chodit nebude".
Povídám: "A co se tím vyřeší, když nemám jedinou digitální televizi, natož od vás? Analog mi chodí a vypínat céertéčkovou televizi pro nic a za nic nebudu. Ani jednu".
Tvářil se, jako by věděl, co je to CRT:"Tak mi neříkejte, že tomu rozumíte, vypněte a zapněte tu televizi."
Já na to: "Pochopte, u analogové televize se tím nic nevyřeší, ta si odnikud nic nenačte"
A on to uzavřel: "To je jedno, stejně to udělejte, ať si nestěžujete, že nemáte všechny programy..." a s výrazem borce, který vlastně jen ztrácel čas s blbcem, vyrazil po schodech do dalšího patra.
Takže jsem se stejně nedověděl, zda on má tušení, co znamená terminus technicus "nasetace" (dokonce bych řekl, že použil také slovo "přesetovat", ale nevím, které víckrát... který vůl takové slovo vůbec vymyslel?) - chudáci, kteří tu mají jen analogovou nabídku od UPC (a ještě zkrácenou, těch je tu naprostá většina).
Kolik jich ještě dnes večer zbytečně vypne a zapne televizi, které může být nějaká změna digitálního kódu úplně ukradená?
Jímá mne z toho technický smutek. Já vím, onen strejda dostal zaplaceno za to, že bude informovat uživatele kabelovky jednotlivě předepsaným textem. A nikdo mu neřekl, že u uživatelů nabídek Mini a Klasik se bude zdržovat zbytečně. Přitom seznam mu s sebou dali i s tímto rozlišením. Nebo jen nedával na školení pozor?
Kdybych kvůli němu nemusel prokličkovat mezi kabely a zbytkem bytu, bylo by jednoduché konstatovat, že je to jeho problém...
Ale dost možná, že někdo podobně erudovaný zvoní právě u vás doma.
Je to o krizi odbytu a o najímání naprostých laiků na obchodní činnost "na zvonek a na kliku" - prostě jim řeknou "Obejdeš tohle sídliště a u každých dveří zazvoníš. Když ti otevřou, tohle jim nabídneš - a když kývnou, necháš jim podepsat tohle." A tím veškeré prodejní školení hasne...
A kutilmile - nelituju tě
Kabelovku tu nemáme a podle občasných konzultacích s těmi, kdo ji užívají, o nic nepřicházím...
Ad megabity, legrační je že placené připojení chodí v řádu 1Mbit a nějaké anonymní wifi chytitelné na vestavěnou anténu v noťasu, chodí bez nastavování a přihlašování 50Mbit
Ta novomluva by stála za komentář, ale radši nebudu neslušný
Osobně jsem u kabelovky, mám pořád Chello classic, teď je to 25 Mbit/s, pevnou IP a nemůžu si na nic stěžovat.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, tomu odborníkovi jsi měl poradit, ať vypne v domě hlavní jistič, čímž provede globální master re-set v celém domě nejenom televizorů, ale i dalších spotřebičů včetně varné konvice a fénu na vlasy. Třeba se na nich taky objeví nové programy a funkce.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jenže, kde je tomu agentovi konec, abych mu tvou radu předal...
Dratak
U nových domů už bývají tyto skříně dvě. V jedné je kabelová smyčka a nožovky, ve druhé deion s o stupeň menším jmenovitým proudem než předřazené pojistky. Na této skříni je tabulka HLAVNÍ VYPÍNAČ-VYPNI V NEBEZPEČÍ a tímto deionem lze opravdu vypnout stoupací vedení. Navíc mívá vyrážecí cívku vyvedenou na tlačítko Total stop pod skleněnou tabulkou u vstupních dveří.
Nevím jak je vyřešeno napájení výtahu, pokud by tento měl např. v případě požáru sloužit k evakuaci. U věžáků s 10 patry či více míval výtah svůj přívod a samostatnou pojistkovou sadu v HDS, což by umožnilo vypnout hlavní stoupací vedení a výtah ponechat v provozu.
Ale to už jsme úplně někde jinde.