dnes som v kuchyni sa rozhodol podotahovať svorkovnice /venčeky/ v rozvodných krabičkách. su tam tri vedla seba su na ne zapojené svetelne obvody z WC kupeľne vypínače z kuchyne a kuchynske svetlo ned linkou aj to na strope.
otvoril som prvu a skoro ma šlahlo. v krabičke vyhorená kabelaž bez svorkovnice iba zkrutene potrebne vodiče a izolačkou zatočené, vedel som o tom že v tej krabičke horelo v roku 1982 ale akurat som nebol doma servisakov volala iba manželka, prišli opravili všetko funguje dodnes. ale je to taka hnusna praca že človek teraz trpne kedy tam začne iskriť a dutnať.
chcel by som tie vyhorené izolacie vodičov nejako obnoviť čiastočne roztavenú krabičku vymeniť a pripojiť znova vodiče na svorkovnicu /venček/ napadlo ma kupiť zmrštovacie bužirky nasunuť zmrštit a elegantne nejako zase zapojiť do svorkovnice. ale neviem či to bude možne pretože sa bojím že ak tu spleť budem rozoberať a manipulovať s tým tak sa tie hlinikove vodiče ulomia a potom si možem piskat pretože vymienať kabelaž je asi nemone pretože všetko ide ešte v umakarte a ani neviem kde tie kable vedú. aku možnosť by ste navrhovali pri oprave tejto elektrickej zlataniny. rok výstavby panelaku je azapajania elektroinštalacie je 1976
PS a aby toho nebolo dnes malo tak po zašrubovaní všetkých rozvodných krabičiek asi tak 15 minut nato niečo v kuchyni smrdí a je tam dym ihnd som behal do predsiene a vypol ističe že reku horia kable. nie niektorý rodinný prislušnik skôr dal vrch od remosky do siete a ja som vrch potom položil na st§l pretože mäsko som zjedol na studeno, hle a vrch remosky začal krasne prepalovať obrus na stole a ešte chvilu tak sa objavia aj plamene
foto rozvodov v krabičke
diky za pripadne rady a pripomienky