Rozpoznání svitu zelené LED od červené LED

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zirafka

#16 Příspěvek od Zirafka »

mtajovsky píše:protože zde není zavedena stromová struktura.
Tak to je fakt super systém ;-)
mtajovsky píše:Tak tohle si tady určitě nikdo nemyslí.
Já si myslím, že si to myslí tak 98% osazenstva.
mtajovsky píše:Spíš bych řekl, že je na vás už docela pozdě, což?

Je už pozdě, asi mi zase stoupá teplota, mám vztek na pár individuí a tak vůbec.
petrfilipi

#17 Příspěvek od petrfilipi »

Dámy a pánové,
děkuji za rady. Situace je taková, že je jedno řídící PC, které si obvolává své stanice. Obvolává si je buď napřímo, nebo přes jiné stanice (tyto stanice mají jakousi routovací tabulku a vědí, kam zaslat dotaz). Když tedy PC vyšle povel ke stanici, ta ho přeloží, zkontroluje celistvost, zkontroluje zda je určen pro ni, vybere si z toho povely (zapínání čerpadel apod.) a pak vyšle podle routovací tabulky odpověď (tj. hodnoty na A a D vstupech) řídícímu PC, které je vizualizuje pro dispečera. Podřízená stanice tedy nikdy nevysílá "sama od sebe", vždy jen na dotaz řídícího PC. Tedy když blikne červená dioda tak vím, že do stanice mi v pořádku přišel dotaz od řídícího PC a že se stanice snaží odpovídat. Pak už mobilem zjistím u dispečera, zdali mu odpověď od stanice přišla. Pokud odpověď od stanice nedorazila, tak se podívám, zdali dispečer vidí ostatní stanice, které vysílají přes stejný retranslační bod jako moje nefunkční stanice. Většinou tomu tak je, pak je tedy problém v "poslední míli", tedy od poslední retranslace k mojí stanici. A pak buď vyměním radiomodem (stává se že žervená dioda bliká a stanice nevysílá - to když odejde výstupní tranďák apod.), nebo když to nepomůže volám specializovanou firmu na měření intenzity signálu. Popisovaný vyhodnocovač R/G potřebuji jenom na to, abych slyšel, že mi dotaz od PC přijde.
Včera jsem laboroval se zlatou LEDkou ze skříně PC, když jsem ji přiložil k zeleně svítící diodě z radiomodemu, tak dávala 12mV. Zkusím mezi ně tady vložit filtr, případně použít opravdovou fotodiodu.
Ještě jednou díky.

Petr
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

Nedalo by se tedy zbastlit nějaký vf přijímač daného pásma s malou citlivostí, který by přijímal jen místní silný signál, a tu komunikaci si ověřovat na místě podle aktivity na té frekvenci?
Když ta LEDka navíc stejně správnou činnost modemu neřeší.
masar

#19 Příspěvek od masar »

petrfilipi píše:...Včera jsem laboroval se zlatou LEDkou ze skříně PC, když jsem ji přiložil k zeleně svítící diodě z radiomodemu, tak dávala 12mV. Zkusím mezi ně tady vložit filtr, případně použít opravdovou fotodiodu...

Taky můžeš použít zelenou LED(co by fotodiodu) a odpadne tím ten zelený filtr. Totéž pro červenou LED. :wink:
Banda

#20 Příspěvek od Banda »

Přidám mou zkušenost:
Zkoušel jsem použít fototranzistor SFH309-5, před kterým jsem měnil barevné filtry (červený, zelený, modrý). Na monitoru k PC, jsem měnil barevné pruhy. Senzor opravdu dokázal vyhodnotit nejnižší odpor, když byl filtr i pozadí shodné barvy.

A schéma k inspiraci:
http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ART1487-Senzor-zakladnich-barev.html
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“