LG CE29Q10ET - servis mod

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Franc

LG CE29Q10ET - servis mod

#1 Příspěvek od Franc »

Může mi někdo poradit jak se dostanu do servis modu u této televize? Obraz je trochu dozelena, tak myslím že by se to mělo dát seřídit právě v tom modu, protože manuálně trimrama jsem to nenašel. Díky
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Vzhledem k tomu, že to už není nejnovější telka (š. MC991A) tak by to mohlo jít nastavit - pokud to není hw závada. Lépe by ale bylo přeměřit emisi té obrazárny a příp. ji zregenerovat (při velkých rozdílech v jednotlivých katodách).
S.M. se nezveřejňuje - na NETu se ale dá najít servismanuál k tvé telce (a S.M. je jeho součástí) :wink:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od Franc »

podařilo se mi to schéma stáhnout a byl tam i návod jak se do toho modu dostat a to xxxxxxxxx. Barvu jsem sice doladil, ale když na ní delší dobu koukám, tak sem tam na chvíli ta zelena problikáva, takže tam něco bude. Nejdříve mrknu na nějake studáky, elyty kolem toho procesoru a pak tu obrazovku a uvidím

Příspěvek byl upraven, respektuj pravidla. Děkuji, Killroy
cabernet

#4 Příspěvek od cabernet »

Nedavno som mal tiez zavadu ze obcas do obrazu preblikla zalena, potom uz natrvalo. Niekolkokrat som ju zregeneroval, ale po case to iste. Cize v mojom pripade to bola obrazovka.
kokun

#5 Příspěvek od kokun »

To Franc - proč myslíš, že jsem ti psal: S.M. se nezveřejňuje? To jsem ho tu mohl rovnou "vystavit" i já.
A děláš úplně stejnou chybu, jako většina - nejprve lezeš do S.M. a pak teprve (až zjistíš, že zbytečně) jdeš hledat studenty :cry:
Honza - kokúň

#6 Příspěvek od Franc »

koukal jsem ještě jednou na článek pravidla ..... jestli jsem to přehled, ale nic takového tam nevidím, ale i tak se omlouvam za nedodržení nějakých pravidel, i když mi to hlava nebere, když ho napsat nemůžu, ale na netu veřejně přístupny je -v servisni dokumentaci :( Tak jsem si s tím v tom modu pohral a trochu upravil obraz, a taky trochu konvergenci v rozích. Zatim jsem vypozoroval že to dělá jen po zapnutí ale po zahřáti je to OK, tak to zatím nechám tak, nechce se mi v tom zbytečně hrabat
kokun

#7 Příspěvek od kokun »

Nezveřejňovat S.M. je "nepsaným pravidlem" (a nejen na tomto fóru), právě proto, aby různí trotlové tu telku víc neroz*drbali, než opravili.
A ti znalí vědí, jak se k S.M. dostanou. Pokud se už skutečně někomu poskytne, tak přes SZ, či E-mail a ne takto veřejně :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“