Napatie procesora sa nastavuje DIP prepinacmi, momentalne mam nastavenych 1,9V
Problem je v tom, ze ostatne suciastky vyzeraju pri merani dobre - ked ten tranzistor vymenim, tak to funguje. A o mesiac to zhori znovu. Ked som to kupil, tak ten tranzistor bol uz aspon raz meneny. Ze by bol ten jeden FET ciastocne zly?
Inak nikdy to este nezhorelo pocas prevadzky, vzdy pri zapinani - a neviem presne zistit, ci pri pripajani adapteru alebo az po zapnuti. Mozno by pomohlo pripajat adapter najprv do notebooku a az potom do zasuvky - hadam to ma nejaky soft-start.
A dalsia podozriva vec - na notebooku je zospodu napisane 19V 3,15A, ale adapter je 22,5V 2,0A - pritom som to kupil spolu a je to aj z rovnakeho roku... Mam tu aj nejaky 20V adapter z DELLu - len by som musel vymenit konektor.
Zaujimave, ze jeden FET ma gate pripojenu cez diodu, ale mozno mam len tu schemu zle...
Inak v poslednej dobe to ma aj nejake problemy so stabilitou - vyzeralo to ako zle elyty, ale skoro ziadne tam nie su (asi dva na vstupe napajania z adaptera/baterie a su dobre). Po zapnuti sa to pri velkej zatazi disku (!?) resetovalo, ked sa to trochu zohrialo, tak to fungovalo normalne. Asi by to chcelo osciloskop a pozriet sa na jednotlive napajacie vetvy - lenze nemam