Inspira 20 IN 215 T, automatické zapínání
Moderátor: Moderátoři
Inspira 20 IN 215 T, automatické zapínání
prosím o radu jak nastavit či upravit TV tak aby se z režimu STby zapla, pokud se na Scart objeví signál. Jde o INSPIRA 20 IN 215 T.
Toto napětí se objeví v momentě, kdy je zdroj signálu zapnut - a to mnohdy bohužel i jen do stavu StandBy, takže třeba já mám DVD přehrávač, který mi na SCART dává toto napětí STÁLE. Tím mi aktivuje prioritu zobrazení AV vstupu a já, když je DVD zapnutý, musím pro zapnutí TV volit žádaný kanál 2x za sebou - při prvním pokusu se mi TV zapne v režimu AV. Jednodušší tedy pro mne je zapínat DVD jen tehdy, kdy se chci opravdu dívat na nějaký film z disku...
A kutilmile - nelituju tě
Asi jsem se špatně vyjádřil, jde mi o to, aby při zapnutí externího signálu (DVBT tuner) se televize ze stavu STby sama zapla. Tzn. při detekci napětí na scart přejde z STby do ON.
Nevim který obvod to má v TV na starosti, v podstatě tam skoro nic není jen paměť pro I2C (M24C16) a obvod pro zprac. obrazu (ST92195C/D). Tak jsem chtěl radu kam přivést toto napětí, aby se TV zapla.
Díky
A kutilmile - nelituju tě
Nemám sch. této telky po ruce, ale obávám se, že tato telka "požadovanou f-ci" neumí - ne každý tvp se dovede uvést do ON-provozu (ze ST-BY) povelem (z připojeného zařízení) do SCARTu