Jsme to co jíme...
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
třeba změníš na na máslo od Dr. Halíře názor. Fakt je ten, že před vánocemi bylo doma másla víc než obvykle a od různých výrobců. Krém z másla od něj byl subjektivně lepší, test jsem objevil až později.
Nevím jestli posuzujou roztíratelnost po vytažení z ledničky, což je blbost a "normální" máslo takhle nikdy nefungovalo, to až s příměsí rostlinných emulgátorů. Taky hodnocení ceny je na **** a akorát napomáhá hypermarketovatění obyvatelstva. Cena v řetězcích neodráží tržní cenu, kterou by v normálních poměrech mlékárna stanovila zákazníkovi.
Nejprůkaznější by bylo, kdyby si spotřebitelské organizace vydupaly "právo" přítomnosti svých inspekcí u výroby a periodické rozbory a zveřejňování výsledků, pak by se vidělo, co některé firmy do toho papíru balí. Ale obávám se že to dědka v Lidlu zajímá nejmíň.
- feliz_navidad
breta1 píše:Zboží šikovně přebalí, dají tam nějaký úžasný lákavý nápis o kvalitě a obrázek zdravím překypující venkovské selky, ceny zdvojnásobí a to, že žereme za dvojnásobek to samé co dříve ani nemusíme hned poznat.
Takový zákazník je ale šťastný ne? Když vypnul svoje smysly a rozum a stačí mu kus letáku, je spokojený. Dobře mu tak. Je stejně spokojený jako uživatel reprokabelů z bekyslíkaté mědi s kosmicky pozlaceným mraženým konektorem.
Mléko z mlékárny v původní kvalitě začali někde sedláci prodávat v automatech na ulicích, jsem zvědav, kdy to EU komisaři označí za nebezpečné a zakážou.
- feliz_navidad
Copak mléko v lahvi s hliníkovým víčkem, ale mléko v 25l konvi s červeným pruhem a s gumovým víkem!
hafca píše:Dneska by takový mlíko bylo nejspíš na leasing.
Takové právě chtějí nabízet sedláci ve výdejních automatech za 16,-/litr.
http://www.toko.cz/index.php?ID=13058
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/na-v ... 42442.html
Crifodo píše:Kupovat jogurty kvůli jahodám je zhůvěřilost, protože jsou zaplaceny asi tak 4x víc než kdyby byly koupeny sólo a asi tak 40x než kdyby byly doma zavařeny.
Mě stačí zavařovat okurky, ty jsou základ. Ještě zavařovat jahody, borůvky, višně, rybíz... to bych nedělala nic jiného, já si za to radši připlatím
- feliz_navidad