Ahoj, na tomto tv nenabehne obrazovka a zvuk ide prerusovane, ked vysielaju monoskop je to ako morzeovka. Poradite co mu moze byt? Bodla by aj schema ak mate. Vopred dik.
Zdravim, tak som tam vymenil BU508AF (bol v skrate), tv nabehol, zvuk v pohode, ale z tv isel taky srsivy zvuk, hned som to radsej vypol. BUcko a 6,8 ohm keramik odpor pred VN sa silne zahriali, co to moze byt? Dik.
dMaX píše:Zdravim, tak som tam vymenil BU508AF (bol v skrate), tv nabehol, zvuk v pohode, ale z tv isel taky srsivy zvuk, hned som to radsej vypol. BUcko a 6,8 ohm keramik odpor pred VN sa silne zahriali, co to moze byt? Dik.
srší VN trafo-vyměnit, když vyndáš kabel V N, tak bude ohořelý.
Kabel od VN som mal odpojeny robi to aj tak a iskrenie som nikde nevidel, problem je v tom, ze to nemozem nechat dlhsie bezat lebo po chvili zhori to BUcko, tak neviem. Nemam schemu a neviem poriadne co s cim suvisi, takze ani neviem na co sa presne zamerat. Hold amater.
Je to aky srsivopistavy zvuk a naozaj sa neda lokalizovat presne miesto. Skusal som skrutkovac prikladat na suciastky a zistit vibrovanie, ale prenasa sa to na kazdu na zakladnej doske. Najhorsie na tom je, ze BU508 po kratkej chvili zhori, takze to mozem nechat bezat asi ak 3 sekundy a hned vypnut. Hladal som v okoli VN nejaky skrat, ale nenasial som nic. Som s toho pako. Je tam chassis 29701-056, keby sa nasla schemicka.