Prístroje Tesla BMxxx

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sendyx

#46 Příspěvek od Sendyx »

To byl ten kus na divných fotkách, vypadající jako překrytý plexisklem ?
mtajovsky

#47 Příspěvek od mtajovsky »

To bylo asi tohle. Číslo aukce 887892060. Prodávající tvrdil, že to má označení BM154. A já jsem si doteď myslel, že nejstarší řada BM měřáků Tesla je dvoustovková a začíná BM205. Starší snad byla jen řada TM.
caven

#48 Příspěvek od caven »

To co je na fotce je BM215(A)..

Stejný mám doma, akorát v kompletním stavu
mtajovsky

#49 Příspěvek od mtajovsky »

caven píše:To co je na fotce je BM215(A)..

To bych taky řekl. Kdoví, co prodávající ze štítku opsal.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Jenys »

mtajovsky píše:

Jo, mluvil jsem s ním, není si jistý jestli to opsal dobře, zítra se podívá, má to v práci a pošle mi fota na mail. Taky bych to viděl na BM 215, ale zmátl asi spoustu zájemců tím BM 154 :roll: Co se týká ceny, tak prvopočátek byl 1Kč, ale jak se postupně přihazovalo, tak to vylezlo na tu sumu. Když jsem přihazoval, tak to nebylo tak vysoko, bylo to pod 2tácy, pojistil jsem se 3000Kč a bylo to mé. Ono to je zřejmně focené mobilem, tak to vypadá divně. Včíl zítra budu moudřejší :wink: Až to budu mít doma, pošlu sem foto :)
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Jenys »

mtajovsky píše:

Hezký večer.

Tak je to, jak jsme si mysleli BM 215, prostě to nějak zblbnul, ale že by se omluvil....jen konstatoval "Jedná se o BM 215" a fotky neposlal :cry:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Jenys »

Zdravím vespolek :D už mám doma ten zkošeč BM 215A, vypadá celkem dobře a po prohlédnutí a změření kondíků, jsem ho zapojil na síť. Měřáček funguje a po zmáčknutí tlačítka síť ukazuje ručka na rysku s vlnovkou. Víc jsem nezkoušel. Nemám k tomu kolíčky, budu muset nějaké vyrobit. Nemá prosím někdo k nim rozměry i obrázek :?: Přikládám i nějaké foto jak jsem slíbil, tentokrát lepší než měl on. Děkuji za ochotu :lol: :wink: Jenys
Přílohy
P1060092.JPG
(73.28 KiB) Staženo 19 x
P1060089.JPG
(58.79 KiB) Staženo 11 x
P1060088.JPG
(67.83 KiB) Staženo 18 x
P1060087.JPG
(69.35 KiB) Staženo 21 x
P1060086.JPG
(58.92 KiB) Staženo 29 x
caven

#53 Příspěvek od caven »

ten kolíček pasuje akorát do té zdířky a dlouhý je asi 15-20mm

možná by tam pasovala čtyřka drát
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Jenys »

caven píše:ten kolíček pasuje akorát do té zdířky a dlouhý je asi 15-20mm

možná by tam pasovala čtyřka drát

Díky za odpověď, zkusím to ještě prozkoumat. Přemýšlím z čeho by bylo nejlepší udělat izolační držáčky :idea: , možná silon, nebo novodur, či textit, ten mám v práci a pak ho nalakovat. To by snad mohlo být dobré, ne :?: Ještě musím udělat ty kablíky na připojení čepičky. Jden je asi s banánkymi, další s banánkem a nějakým koncem na připojení na čepičku. Z příručky to vypadá jen na nějakou ohnutou strunu. A další asi na boční připojrní, tam bych dal asi jen rzstříhnuté očko. Je to tak správně :?: Nemám vůbec nic abych to okouknul. Nemáš nějaké obrázky, prosím. Moc díky Jenys :lol:
caven

#55 Příspěvek od caven »

ten držáček na tu čepičku je vlastně naohýbaný plech, možná kdyby jsi si koupil takový ten velký krokodýlek a podíval se zda se tomu dá ubrat na té pružince, aby to nedeformovalo tu čepičku tak by to stačilo. Co na to dát smršťovačku (hlavně aby přesahovala a nečučel z ní ten drátek :D ) na ten propojovací drátek.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Jenys »

caven píše:ten držáček na tu čepičku je vlastně naohýbaný plech, možná kdyby jsi si koupil takový ten velký krokodýlek a podíval se zda se tomu dá ubrat na té pružince, aby to nedeformovalo tu čepičku tak by to stačilo. Co na to dát smršťovačku (hlavně aby přesahovala a nečučel z ní ten drátek :D ) na ten propojovací drátek.

Jo jasně, pochopil jsem :lol: Hm, to by asi také šlo a až bude čas, tak bych se pokusil udělat repliku těch původních držátek. Teď jsem zkoušel jaký je to průměr, tak je to 3mm a to by šlo z mosazného svářeckého drátu, to nebude problém. Na ten kablík pro měření z čepičky, bych použil tu plechovou čepičku na elektronky z rádia a bylo by to. :wink:
caven

#57 Příspěvek od caven »

prosímtě kolik jsi za to dal ?
v takovém stavu to má cenu tak do 1000,- ne ? Vždyť to nemá ani krabici nic..

jo a ještě ten kolíček je zbroušen do špičky ;) Až to budeš vyrábět.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Jenys »

caven píše:prosímtě kolik jsi za to dal ?
v takovém stavu to má cenu tak do 1000,- ne ? Vždyť to nemá ani krabici nic..

jo a ještě ten kolíček je zbroušen do špičky ;) Až to budeš vyrábět.

Ale krabici to má, tu jsem sundal abych mohl dovnitř, je to vidět na obrázcích výše. Z počátku to bylo za 1Kč a zájemci to vyšponovali výše a já jsem do toho šel i za cenu vyšší, tedy nějak 2600 Kč. takže cenu jsme vytvořili my, koupě chtivý. Bylo nás na to 11 lidí a já jsem je přehodil :wink: Hele nekouřím a nechlastám, tak proč bych to nekoupil :lol: Samo, že by se mi líbila nižší cena, ale na aukru to vždy nějak vyleze vysoko :roll:

Ta špička je dobrá informace, sice bych tomu trochu strhnul hranu, ale udělám špičku. Díky :wink:
caven

#59 Příspěvek od caven »

Hele nekouřím a nechlastám, tak proč bych to nekoupil :D jo tak s touto větou s tebou plně souhlasím. Zkusím pořešit aby někdo kdo je doma to vyfotil a hodím ti sem fotku toho kolíčku ;) jsem nakoleji tak to nemám tady sebou :D. tak kolem deváté by to tady mohlo být.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Jenys »

caven píše:Hele nekouřím a nechlastám, tak proč bych to nekoupil :D jo tak s touto větou s tebou plně souhlasím. Zkusím pořešit aby někdo kdo je doma to vyfotil a hodím ti sem fotku toho kolíčku ;) jsem nakoleji tak to nemám tady sebou :D. tak kolem deváté by to tady mohlo být.

Děééééékuuuuujíííííííí :thanks: :wink:
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“