Stretol som sa vsak so zavadou , kde si uz naozaj neviem rady . Dostal som od pribuzneho TV Orava OVP CTV257 Stereo , zapojenie je prakticky zhodne s CTV254,CTV284 (mam k tomu servisny manual 4.1) . Po pripojeni digitalneho fotoaparatu do videovstupu na prednom paneli (CINCH) zacalo nepravidelne rusenie v obraze . Prejavuje sa to tym , ze zacne v lavom dolnom rohu krivit obraz , akoby prenikal signal zo zvukovej casti do riadkoveho rozkladu , postupne to ide aj vyssie . Obcas aj mierne kolise sirka obrazu , ale len minimalne . Prejavuje sa to tak pri pripojenom signali , ako aj pri odpojenom (prepnem TV na teletext a vytiahnem antenu) , takze to nema suvislost so vstupnym signalom . Skusal som uz vsetko mozne . Podobne rusenie som par krat zazil pri poruchach AVC , ale v tomto pripade je AVC v poriadku . Premeral som napajanie iduce zo zdroja , napatia aj zvlnenia su v norme (pouzivam multimeter Philips PM2518 a osciloskop BM566 , mam aj BM556) . Ako prve som vymenil na skusku TDA8143 (ci nahodou nezakmitava) , potom korekciu podusky TDA4950 , dokonca som aj skusil vymenit vertikalny stupen TDA3654 (ci odtial nahodou neprenika 50Hz do riadkoveho rozkladu) , premeral vsetky diody v okoli VN trafa , preventivne vymenil elektrolyty v napajani obvodov aj v budeni BU508AF . Nedavno som zohnal z ineho TV aj obvod TDA8362A , tak som ho na skusku prehodil , takisto to nepomohlo . Ta zavada sa prejavuje uplne nahodne , TV ide cele hodiny ako ma , potom tacne trhat ten obraz , po nejakom case to zasa zmizne , takze je to fakt hra nervov , sediet pri TV a cakat az sa to prejavi , rychlo merat , skusit daco vymenit a potom znovu cakat ... Tie obvody , ktore som na skusku menil , som mal doma po suflikoch . VN trafo je takisto na 100% v poriadku . Uz naozaj neviem , odkial sa tam to rusenie berie . Budem vdacny za kazdu dobru radu .
OVP CTV257 - nepravidelne rusenie v riadkovom rozklade
Moderátor: Moderátoři
- Assur
- Kontaktovat uživatele:
OVP CTV257 - nepravidelne rusenie v riadkovom rozklade
Stretol som sa vsak so zavadou , kde si uz naozaj neviem rady . Dostal som od pribuzneho TV Orava OVP CTV257 Stereo , zapojenie je prakticky zhodne s CTV254,CTV284 (mam k tomu servisny manual 4.1) . Po pripojeni digitalneho fotoaparatu do videovstupu na prednom paneli (CINCH) zacalo nepravidelne rusenie v obraze . Prejavuje sa to tym , ze zacne v lavom dolnom rohu krivit obraz , akoby prenikal signal zo zvukovej casti do riadkoveho rozkladu , postupne to ide aj vyssie . Obcas aj mierne kolise sirka obrazu , ale len minimalne . Prejavuje sa to tak pri pripojenom signali , ako aj pri odpojenom (prepnem TV na teletext a vytiahnem antenu) , takze to nema suvislost so vstupnym signalom . Skusal som uz vsetko mozne . Podobne rusenie som par krat zazil pri poruchach AVC , ale v tomto pripade je AVC v poriadku . Premeral som napajanie iduce zo zdroja , napatia aj zvlnenia su v norme (pouzivam multimeter Philips PM2518 a osciloskop BM566 , mam aj BM556) . Ako prve som vymenil na skusku TDA8143 (ci nahodou nezakmitava) , potom korekciu podusky TDA4950 , dokonca som aj skusil vymenit vertikalny stupen TDA3654 (ci odtial nahodou neprenika 50Hz do riadkoveho rozkladu) , premeral vsetky diody v okoli VN trafa , preventivne vymenil elektrolyty v napajani obvodov aj v budeni BU508AF . Nedavno som zohnal z ineho TV aj obvod TDA8362A , tak som ho na skusku prehodil , takisto to nepomohlo . Ta zavada sa prejavuje uplne nahodne , TV ide cele hodiny ako ma , potom tacne trhat ten obraz , po nejakom case to zasa zmizne , takze je to fakt hra nervov , sediet pri TV a cakat az sa to prejavi , rychlo merat , skusit daco vymenit a potom znovu cakat ... Tie obvody , ktore som na skusku menil , som mal doma po suflikoch . VN trafo je takisto na 100% v poriadku . Uz naozaj neviem , odkial sa tam to rusenie berie . Budem vdacny za kazdu dobru radu .
- Assur
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ti nebudu brát přesvědčení, že jsi "na stopě", já si myslím, že jsi zcela "vedle". Na emitoru VT310 je obrazový signál, který nenese žádnou informaci o horizontálním rozměru. Pokud ovšem není závada např. ve zdroji.
- Assur
- Kontaktovat uživatele:
Assur píše:...Lenze horizontalny rozklad ide z toho isteho obvodu TDA8362A , pokial je na vstupnom externom obrazovom signali nachytane nejake rusenie , moze sa to prenasat aj do horizontalu ...
To je sice pravda, ale žádné rušení videosignálu nemůže (při dobrém IO) hýbat s rozměrem obrazu, zvláště, když tam žádný videosignál není. To by mě pak zajímalo, co jsi na tom emitoru VT310 vlastně viděl za průběh, podobný projevu na obrazovce, jak píšeš.
- Assur
- Kontaktovat uživatele:
Uploadol som zaznam obrazu pri pustenom teletexte aj normalnom zobrazovani filmu :
http://www.youtube.com/watch?v=yZCUIMeMvac
Zobrazenie rusenia TV OVP CVT257 , v tomto pripade sa prejavilo v maximalnej miere , bezne to takto rusi iba v najspodnejsej casti obrazovky . Napajanie 150V aj 12V je stale v poriadku , bez viditelnej zmeny oproti stavu bez rusenia . Tmave pasy na obrazovke su sposobene snimanim digitalnym fotoaparatom a nie su vidiet v originale , ale to je snad kazdemu zname . Rusenie je vidno uz na vstupe TDA8143 . Zaznam bol spraveny pomocou Canon PowerShot A1100 IS .
- Assur
- Kontaktovat uživatele:
kondik píše:Tak video je jednoznačné, mal som niekoľkokrát. A utvrdzuje ma v tom aj táto tvoja veta: "Obcas aj mierne kolise sirka obrazu".
Nuž veľa šťastia v ďalšom bádaní.
Nuz , uz som tam badal dost dlho a akosi mam v tomto pripade vypadok kreativity .
Tu som uploadol aj oscilogram zo vstupu TDA8143 :
http://www.youtube.com/watch?v=tw-2yKortvM
Ja uz fakt netusim , kde sa to tam berie . Premeral som snad vsetko v riadkovom rozklade . Teda az na tie tlmivky ...
Myli ma to , ze chyba vznikla udajne po pripojeni digitalneho fotaku do externeho vstupu na celnom paneli , tak som hladal najskor problem dakde v prepinacoch SCART a podobne . Ale tam to asi nebude .
- Assur
- Kontaktovat uživatele:
masar píše:Na tom oscilogramu (mimochodem nešlo to zobrazit více zasynchronizovaně?) je patrná změna ss úrovně, z čehož bych podezříval napájecí napětí TDA8362 (+8V). Tam by spojitost s přepínáním videa byla.
Rusenie je nepravidelne , tak mi tam nedrzala synchronizacia . A s tymto nastavenim casovky to bolo najviac viditelne . Inac na youtube sa to da odkrokovat cez pauzu
- Assur
- Kontaktovat uživatele: