Plazma LG 42PX3RV-ZA, panel 42V7, šum v obraze
Moderátor: Moderátoři
Plazma LG 42PX3RV-ZA, panel 42V7, šum v obraze
Včera som robil túto plazmu, mala poruchu na zdroji STBY 5V (nafuknute kondiky) a meral som elity všetkých zdrojov a aj na doske Y-SUS a Z-SUS a niektoré aj vymenil.
Po tomto plazma beží ale v obraze sa objavuje šum, hlavne na tmavých pasážach a to na všetkých vstupoch AV a aj VGA. Šum je vo forme sporadických farebných bodov aj s nepripojeným signálom.
Mám podozrenie na nejaký kondík na doske spracovania signálu a mám v pláne to merať či sa tam nedostáva nejaké rušenie.
Chcem sa opýtať či toto už niekto riešil a čo môže poradiť.
Nedavno som bol v znackovom servise a podarilo sa mi dostat aj do zakulisia, kde som videl velke mnozstvo dosiek z plaziem a LCD.
Tak to opravovanie tychto typov sa asi nikdy nedostane na rovinu oprav televizorov CRT. Myslim na to, ze sa opravovali jednotlive obvody a menili konkretne suciastky.
S nazorom LG je smejd az tak nesuhlasim, ale neberiem nikomu jeho nazor.
Asi bude problem najskor v tom, co som pisal vyssie.
Tak som niekde stiahol nastavovací predpis na 42V7 kde sa pise ze pri prijeni signalu full white napr. z PC sa kontroluje/nastavuje Va, Vs nadoske zdroja, na doske Y-sus -Vy, Vsc, Vsep-up, Vset-down a na doske Z-sus Zbias. Tak to vecer skontrolujem/dostelujem a uvidím
V autorizovaných servisoch vseho druhu je vymena celych dosiek bezna prax, vyrobcovia tak kazu ze v zaruke vymenit a neriesit.
cabernet píše:Trochu viac sledujem temy okolo plazmovych televizorov, dokonca som skusal aj nejake znackove servisy, ale zatial vidim, ze je s opravami problem...
Tak som to našteloval podla predpisu a svetedivsa šum je takmer žiadny, objavuje sa len na miestach kde predtým niečo svietilo a zmizlo tak tam to je vidno par sekund. Takže je to ako si hovoril Kozoka, že časom sa tie nastavenia posunu a zase to bude šumet nuž tak eto sdelano
cabernet píše: .... Neviete, ci sa daju zaplatit nejake kurzy?
Nevím, jak na Slovensku - ale u nás třeba tady: http://www.videoprogress.cz/pripravujeme.php