Oboustranná lepicí páska

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Nagant

Oboustranná lepicí páska

#1 Příspěvek od Nagant »

Poradíte nějakou kvalitní oboustrannou lepicí pásku? Mám nějakou "u lith", přilepil jsem jí přijímač termostatu AC82 na kachličky na WC, distančně jsem použil karton nebo plát polyuretanu, tedy páska 2x. Ale z těch kachliček to pořád, po nějakém tom dni, padá. :-(

Tak co mám shánět...
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Já používám tohle - a drží to leta jak židovská víra, dolů to jde jedině umytím nějakým agresívním organickým rozpouštědlem - minimálně benzínem. Aby to ale opravdu drželo, je potřeba to nechat bez zátěže a co nejvíc přitlačené aspoň 12, lépe 24 hodin "tvrdnout".
Přílohy
Oboustranná páska 2.jpg
(140.65 KiB) Staženo 131 x
Oboustranná páska 1.jpg
(124.64 KiB) Staženo 136 x
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Nagant

#3 Příspěvek od Nagant »

Díky, zkusím.
PavelFF

#4 Příspěvek od PavelFF »

Já se na oboustranou pásku přiloženou k věšáčkům na ručníky nakonec vykašlal a přilepil je Chemoprénem. Od té doby ručníky nepadají spolu s háčkem.

Taky jsem chemoprénem přilepil 3 plastové držáčky na kuchyňskou výklopnou váhu. Nevýhoda byla, že při stěhování pak skoro nešly držáčky odlepit bez poškození kachlíků. Ale zbytky chemoprénu pak jdou odrolit prstem, ani není nutná chemie.
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Ja mam doma kdesi take biele kocky zn Pritt-v prstoch sa to premiesi aby to teplom zmaklo.Potom aplikovat na predmet a pritlacit.Da sa t tym lepit aj na porovite povrchy ako je stena a pod.Odlepenie nerobi problem-placka ostane bud na predmete alebo na podklade.Odstranit nozikom alebo zlupnt prstami.
Link zde: http://www.kancelarskepotreby.cz/kancelar/pritt-fix-it/
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

Alebo este taketo som mal doma: http://www.pattex.cz/produkty/pattex-pa ... r-fix.html
Avsak som to nemal moznost dlho "testovat" v praxi lebo som to pozical a niekde sa mi to stratilo-tak uz mam doma len tie kocky...Jedine co som s tym stihol prilepit bol ten spray brise ma wc,a drzi to ako cert.Da sa to bez ujmy odlepit a potom zas prilepit.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Tiez na tieto veci pouzivam Chemopren. Lepit sa musi podla navodu, inak odpadne aj ten :D
helios

#8 Příspěvek od helios »

keemo píše:Alebo este taketo som mal doma: http://www.pattex.cz/produkty/pattex-pa ... r-fix.html
Avsak som to nemal moznost dlho "testovat" v praxi lebo som to pozical a niekde sa mi to stratilo-tak uz mam doma len tie kocky...Jedine co som s tym stihol prilepit bol ten spray brise ma wc,a drzi to ako cert.Da sa to bez ujmy odlepit a potom zas prilepit.

Túto červenú "Pattex" pásku môžem len doporučiť. Ako jediná totiž dodnes drží vonkajšie čidlo teplomeru v aute, umiestnené na vnútornej strane predného kovového nárazníku. Drží tam už cca. 5 rokov. Promi páska odpadla asi po mesiaci, pri prvých dažďoch... :idea:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
kevin_mitnick

#9 Příspěvek od kevin_mitnick »

keemo píše:Alebo este taketo som mal doma: http://www.pattex.cz/produkty/pattex-pa ... r-fix.html

Muzu potvrdit. Uz cca 5 let s tim lepim vsemoznou elektronickou havet (bezdratove termostaty, cidla od alarmu, vnejsi snimace teploty), mesicne spotrebuji tak jednu rulicku a zatim bez jedineho problemu. Drzi to i na zdi nebo betonu.
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od PvvS »

Nekolikrat sme v praci pouzili omylem 3M oboustranku na zkusebni desky. A abych orvaval SMD z pasky kombinackama, tak to stalo za to.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Od 3M používám průmyslové samolepicí suché zipy - na silikonovém papírovém pásku nalepené obdélníčky 20 x 30mm, proč to neříct - opatřené v bývalém zaměstnání. Nalepovaly se tam na ojiskřením vn výbojem aktivovaný povrch plastových dílů (polypropylén) a byly určené k držení pozdějšího krytování - celek byl klimatizační jednotka do automobilů. Zkušební tah za onen obdélníček byl 5kg kolmo k povrchu - nesměl povolit. Pokud nefungovalo to ojiskřování, nevydržel někdy ani polovinu (záleželo na momentální teplotě), zato když se nalepil na správně aktivovaný povrch, udržel po 24hodinovém "zrání spoje" klidně i 20kg... Takže jejich pásky můžou být OK.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hanizek

#12 Příspěvek od Hanizek »

Pokud potřebuji přilepit cokoli k čemukoli a "standartní" metody nefungují, použiju epoxidový tmel.
Je to úžasná, i když docela drahá věc. Má konzistenci jako plastelína, stačí jej prohníst mezi prsty a nalepit. Lepím s tím kovy, plasty, prostě všechno (známý s tím má už několik měsíců zalepený výfuk a drží). Vytvrdne za pár minut (i pod vodou), po zaschnutí je velice tvrdý - dá se do něj vrtat, jde brousit, natírat...
Na rychlé opravy zkrátka neznám lepší "spojovač čehokoli".
Síla bez rozumu se vlastní vahou hroutí (Horatius)
Cust

#13 Příspěvek od Cust »

pokud potřebuju spojit dva kusy k sobě, používám hřebík :lol:
kbulda

#14 Příspěvek od kbulda »

Cust 100 bodů
mtajovsky

#15 Příspěvek od mtajovsky »

Hanizek píše: ... známý s tím má už několik měsíců zalepený výfuk a drží ...

A kdy s tím začne jezdit? :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“