Acer AL1916As
Moderátor: Moderátoři
Acer AL1916As
Tentokrát mi strojaři dali na opravu LCD monitor. Projev závady, nic nedělá, ani kontrolka nesvítí. Tak jsem ho otevřela, koukla na zdroj, nikde nic spáleného, žádné vyboulené kondíky, ani ESR nemají zvětšené. Je tam zdrojová deska s označením 715G1492-2. Od té jsem schéma nikde nenašla, ale našla jsem 715G1492-1 a osazení zdá se sedí. Akorát že místo +5V a +12V jsem na výstupu zdroje naměřila +5V a +15V. Na druhé desce s nějakým větším švábem jsou ještě stabilizátory +3V3 a +2V5, ty taky dávají co mají. Ale na tlačítko power monitor nijak nereaguje. Odpojila jsem řídicí desku a zkusila jsem zapnout ručně podsvícení a ejhle, napětí +15V spadlo a zdroj se začal restartovat. Tak jsem připojila externí zdroj +5V a +12V a podsvícení se dá ručně rozsvítit a podle napětí na pinu DIM se mění jas. Zdá se tedy, že je problém ve zdroji, nicméně ani s externím zdrojem stby LEDka nesvítí a monitor nereaguje na tlačítko power, při jeho stlačení se odběr (v klidu asi 400mA na +5V) nehne ani o mA. Tlačítko jako takové funguje. Netuší někdo co s tím může být? Jestli nemůže být v háji něco i na té druhé desce. Ta má označení 715G1558-1.
Předem dík za všechny rady.
8832 píše:Tiež ma napadol ten reset len som tu nebol, ale teraz už to bude niečo viac. Teraz ked sa to hreje uz tam asi neni 2,5 a 3,3 ale viac alebo proste svab isiel do kelu. Je možne že ho už prepatovo načal ten zdroj spolu s tým rst obvodom ak obcas zblbol. Nejake acerka tu mam na darcov organov takže aj dosky video scalerov ak by bol zaujem... Alebo tam bachni nejaku inu dosku kto ra pasne k panelu a ostatne prisposobis
Napájení je pořád +3V3 a +1V8 (není tam 2V5, jsem to měřila před diodou, za diodou je 1V8) a zdroj je v pořádku. To restartování zdroje při rozsvícení CCFL způsobovala nezatížená 5V větev. Žádný jiný monitor na kuchnutí nemám, tenhle byl první, co jsem viděla zevnitř