Obnoveni dat z proste kopie ve W XP Home

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

Obnoveni dat z proste kopie ve W XP Home

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
jedna pani si na notebooku asi nechtic a zcela bezelstne pravdepodobne odklikla (jak jsem zjistil po delsim badani) par dotazu od zalohovaciho programu fi HP. Prvne mi rekla, ze tam ma asi vir a zmizely ji ikony z plochy. Myslim, ze k tomu ale doslo tim, ze odklikla obnovit puvodni stav pocitace od vyrobce a zazalohovat data a aplikace do adresare na disku C.
Dostal jsem z ni datum, kdy ke zmizeni ikon doslo a opravdu na C je adresar Backup s puvodnim obsahem disku C vcetne adresaru Windows, Program Files i Document..... Podotykam, ze to neni image disku, jen kopie adresaru.
Ptam se ale na to, ale myslim, ze to nepujde, abych se s tim moc dlouho neparal - se shanenim a instalovanim aplikaci, pokud bych zesinchronizoval puvodni a zalozni Program Files a naimportoval do registru jejich puvodni obsah, budou typicke aplikace pracovat (myslim treba MS Office atd)? Samozrejme k tomu instalacni media nema, ale notebook ma jeste i po letech vybaven bilou tkaninou mezi displayem a klavesnici:). Aspon neco.
Zitra na tom budu dopoledne makat, tak hledam predem inspiraci uz ted.
Asi to tam stejne budu muset cpat znovu.
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

Pokud má zazálohované všechny adresáře, tak by to mělo stačit všechno obnovit. Já si taky občas zabalím celý disk C a už jsem ho párkrát rozbalovala a fungovalo to jako před zálohou. Ale balím a rozbaluju z OS z jiného disku.
jurill

#3 Příspěvek od jurill »

A obnovenie systému by tu nepomohlo?
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

Kdyby jsi měl něco z čeho bys dokázal nabootovat, tak abys mohl manipulovat se soubory, pak máš vyhráno. Koukni se po internetu, všude se povalují návody na takový boot z USB nebo CD mechaniky. Nebo vyndat disk a připojit jej v jiném počítači. Pak by mělo stačit přepsat tou zálohou ty momentálně aktuální soubory. Zaživa to neuděláš, nenechá tě to přepsat důležité subory. Ale jako poslední pokus před novou instalací bych to zkusil. Není už co ztratit.
Já mám stejným způsobem udělanou zálohu čisté instalace Windows. Při maléru stačí nabotovat z druhého disku, smazat tři složky a překopírovat tam zálohu.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Hejnicek

#5 Příspěvek od Hejnicek »

hafca píše:Kdyby jsi měl něco z čeho bys dokázal nabootovat, tak abys mohl manipulovat se soubory, pak máš vyhráno. Koukni se po internetu, všude se povalují návody na takový boot z USB nebo CD mechaniky. ...

Jo, na to mam nekolik CD na bazi Win nebo Linux, ale mam trochu po tom zkopirovani obavu z tech tzv. Identit (Uctu) - takove ty opicarny ohledne rizeni pristupu k souborum a adresarum zejmena v Documents a Setings a navaznost na registry. Jestli jsem se vyjadril trochu spravne co tim asi myslim.
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

Máš vlastně jen dvě možnosti. Buď to riskneš nebo budeš dělat celou instalaci znova. A jak to znám, je to vopruz, proto to mám udělaný, jak jsem psal. A po známých, kterým opatruju PC to dělám taky tak. Tedy pokud mají dva fyzické disky v počítači.
Myslím, že problémy, které popisuješ tam nehrozí. Nikam to nepřenášíš, zůstává to na stejném počítači. Jediná otázka se nabízí, jak moc poctivě to tu zálohu udělalo. Ale když by se nic nemazalo a soubory se jen přepsaly a případně dokopírovaly, pokud po té záloze zmizely, tak bych se toho nebál.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Pouhou kopií neobnovíš stav woken. Tedy ne funkční. K tomu musíš nakopírovat i k tomu patřící registry, takže jen nabootovat z něčeho jiného a pak se dá překopírovat vše.
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

Nevím na koho to bylo, ale jestli na mě, pak jsi asi nečetl pořádně, co jsem psal.
Maskot

#9 Příspěvek od Maskot »

Mozna by stalo za to podivat se co ten program ktery zalohu vytvoril umi.Pokud udelal zalohu je pravdepodobne,ze ze zalohy by mel umet i obnoveni.
hafca

#10 Příspěvek od hafca »

To je správná připmínka. Ma to jsme všichni zapomněli. :roll:
Hejnicek

#11 Příspěvek od Hejnicek »

Prave to me napadlo jako prvni, ale ten program HP je celkem hloupej.
Pouzit tu zalohu podobne jak to umi napr. Acronis k plne obnove systemu nelze.
Aplikace jsem nainstaloval znovu a ze zalohy vystoural Dokumenty a Oblibene polozky.
p32

#12 Příspěvek od p32 »

hafca píše:To je správná připmínka. Ma to jsme všichni zapomněli. :roll:

Myslím, že jsme na to nezapoměli. Já jsem předpokládal, že to Hejnicek už nějak zkoušel. A ta moje připomínka byla k prvnímu přispěvku. Hafco, tvůj příspěvek jsem četl pozorně. Pouhou kopií bez oprav registrů opravíš jen data.
Andrea

#13 Příspěvek od Andrea »

p32 píše:A ta moje připomínka byla k prvnímu přispěvku. Hafco, tvůj příspěvek jsem četl pozorně. Pouhou kopií bez oprav registrů opravíš jen data.

Když zkopíruješ všechno, tak zkopíruješ i registry. :wink:
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Skopirujes vsetko, otazkou vsak ostavaju ACL. Ale v tych je aj tak hrozny bordel, takze to mozno ani nebude vadit.
Andrea

#15 Příspěvek od Andrea »

A ACL jsou schované kde?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“