keemo píše:Ja si prave myslim ze tie segmenty uz maju svoje za sebou...Tu uz pomoze asi len vymena displeja ale nemyslim ze sa bude dat niekde zohnat....Bolo tu vlakno podobne-displej veze SANYO-ten isty problem.
ano nao presne tak 24 rokov svietenia displeju je dost dlha doba, ma narok byt vysvietený. ale su to velke poctive multigraficke displeje samozrejme v dnešnej dobe už nikde k zohnaniu jedine z nejakeho vraku.
vysledok je taký že výmena maličkých kondikov výrazne pomohla, slabo svietiace segmenty ožili ale je tam aj tak vidieť vysvietenosť segmentov a unavu. ale teraz je to už vidno. čudo že segmenty hodin niesu vysvietené, tie svietia v podstate stále. pri vymene som musel opratrne uvolniť z držiakov displej o odhnuť ho mimo trocha od DPS aby bol pristup k Cčkam. pôvodne boli na nieru miniaturné, nove su klasických veľkosti tak prišli tam ako prišli na ležato

aby šiel dat displej do pôvodneho stavu. po vymene, ihned displej ožil. nasledne už som šmahom vymenil aj všetky elyty na doske spracovania videa a rozdiel vo vyslednom zazname a reprodukcii sa dostavil.
stefan31: tu dosku asi poznaš zo svojho videa JVC HR-D170E snad ju mala už aj 170tka , pretože 180 ju mala už naisto.
popis spracovania videa na tej doske
diky všetkým za rady a info