CTV1437T, obrazovka je cervena s nadychom do zelena, RGB?
Moderátor: Moderátoři
CTV1437T, obrazovka je cervena s nadychom do zelena, RGB?
V AV rezime by mala byt obrazovka modra,ale v mojom pripade je cervena s nadychom do zelena v hornej casti obrazovky. Predpokladam chybu v RGB module.Moze byt vadna aj obrazovka - udajne ma len 2-3 roky.Jedna sa o TVP CTV1437T
Podla tvojho popisu to nie je az take zrejme, preto som to napisal takto.
mirosne píše:TV CTV1437T,by malo byť rovnaké ako Taurus 2122T,schéma sa nachádza tu:eservice.info
A tohle ti souhlasí? Ten Tauras 2122T má šasi TV-2K
100_4113s.jpg- (36.61 KiB) Staženo 170 x
Re: CTV1437T, obrazovka je cervena s nadychom do zelena, RGB
arbet píše:.....
V AV rezime by mala byt obrazovka modra,ale v mojom pripade je cervena s nadychom do zelena v hornej casti obrazovky. ....
U některých tvp se dá barva "pozadí", v AV režimu, volit v MENU. Pokud to jde, tak si tam tu modrou navol. Maska obr. ale může být tak zmagnetovaná, že se barvy až "úplně vymění".
Narušené barvy: pokud na to nestačí interní degaussing, zkusit odmagnetovat externě - pak se teprve uvidí, zda má obrazovka narušenou čistotu barev.
V datasheete je info o tolerancii 20%.Takže by mal byť v poriadku
Na preskusanie funkcnosti demegnetizacie je najlepsie pouzit namiesto povodneho pozistora novy iny pozistor. Nemusi byt v tom pripade ani typovo zhodny.
Možno sa mýlim ale zistil som nasledovné skutočnosti.Mám poruke rozdielne dva typy OVP prijímačov kde je ohmický odpor v kludovom stave cca 70Ohm - pozistor + demag.cievka + odpor cievky pri sietovom spinaci.
V tomto pripade je to až 270Ohm.Mohla by to byť príčina nedokonalého odmagnetovania obrazovky ??? Ak bx bolo potrebné externé odmagnetovania,mohli by ste poradit najvhodnejšiu metódu