TV Tesla DIADEM, nenaběhne z pohotovostního režimu

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
frtan

TV Tesla DIADEM, nenaběhne z pohotovostního režimu

#1 Příspěvek od frtan »

Zdravím všechny chytré hlavy. Dostal se ke mě starýtv" tesla diadem".Po pokusu o zapnuti z poh. režimu má tv snahu jakoby zapnout (v obrazovce zapraští)ale jen na vteřinku, všechny napětí před výkonovým tranzistorem na vysokonapěťové trofo jsou ok ale poddružná napětí za tímto trafem se tam obeví jen na chvíli a hned zase klesnout.Řízeni vykonového tranzistoru je zapojeno přes odd. trafo a přivedeno do TDA8185(výměna TDA8185 nepomohla).Napájecí napětí TDA je ok ale výstup který má řídit výk. tranzistor po zapnuti pouze skočí do H ale má tam mít obdelníkový průbeh.prosím o radu jakým směrem se mám ubírat, nebo aspoň schéma(typ chassis nevím) Po vyjmutí TDA jde aspoň zvuk.Díky za všechny rady
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

No tak od začátku. Že ti "zapraští" obrazovka znamená že horizontál na chvíli naběhne. Tady bych jádro pudla nehledal. Že se buzení po chvíli vypne znamená že řídící obvod vyhodnotil nějakou chybu a činnost horizontálu ukončil. Nyní je na tobě aby jsi hledal důvod proč uPC vyhodnotil stav jako ERROR. Já bych začal u vertikálu. Pokud ti toto stačí, vrhni se do toho. Pokud nevíš o čem je řeč, nemá cenu abys to dál trápil.
..to bude jen ňákej odpůrek
frtan

#3 Příspěvek od frtan »

vím co myslíš, měl jsem napsat jednu skutečnost, a to že jsem musel vyměnit vystřelený elyt u vertikálu ale netušil jsem že by mohl blokovat pc, dík moc za radu
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Diadem to je taková ta slátanina? Plná různých desek různých výrobců? To jsem měl párkrát na stole od tety. Tv sice nerozumím, ale dvakrát tam byl KO zdroj a jednou studené spoje na stabilizátoru. Pak už jsme to nikdy nechtěl vidět. Celé to bylo tak šíleně zadrátované že jsme nevěděli kam co připojit.
Internet - metla lidstva
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Slátanina to je určitě. Proto tady neplatí žádná konkretní rada. Všeobecně bych ještě před vertikálem prověřil zdroj.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“