Pomoc s MPLAB IDE
Moderátor: Moderátoři
Pomoc s MPLAB IDE
- feliz_navidad
píšem program pre PIC16F690 a ako náhle sa dostanem za adresu 2048
po kompilácii obdržím hlášku:
Message[306] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\ADMINISTRATOR\DESKTOP\KOLEKTORY_690\KOLEKTORY_690.ASM 2501 : Crossing page boundary -- ensure page bits are set.
Správa sa to ako keď z jednej programovej stránky volám podprogram nachádzajúci sa v druhej stránke.
Hlavná vec je že 16f690 má iba jednu programovú stránku.
Poraďte prosím čo mám nastaviť aby ma "pustilo" v programe ďalej?
Relatko
Atlan píše:nastavis PClath ma jednu ale rozdelenu na 2casti. Tj prikazy banksel,page sel a podobne vid ine forum
Tak to som vedľa.
Aj napriek tomu že 16f690 má len jednu programovú stránku,musím sa "trápiť" z prepínaním stránky napr.pomocou pseudo. PAGESEL???
Práve kvôli tomuto som "opustil" 16F873.
Nevadí,vyskúšam.Vďaka za radu.
Relatko.
Andrea píše:relatko píše:Aj napriek tomu že 16f690 má len jednu programovú stránku.
Jak jsi přišel na to, že má jen jednu stránku?
Vychádzal som z tohoto obrázku.Keď si zoberiel napr. 16F877A,z podobného obrázku je jasné že má štyri programové stránky.
Nevadí.Rozpísal som program,použil mnou neobľúbené PAGESEL a už to šlape.
Vďaka za rady.
Relatko.
- Přílohy
-
untitled.JPG- (27.91 KiB) Staženo 150 x
Re: Pomoc s MPLAB IDE
smugli píše:Dobrý večer, začínam s programovaním mikroprocesorov PIC od firmy Microchip a potreboval by som poradiť s MPLAB IDE niejaky tutorial ako tam vloži program ako ho dať do procesora atď. Programátor mám SCPD2.Za vaše odpovede vám Ďakujem
jestli chceš ještě pomoct s tím MPLABem, tak se mi ozvi. Nejlíp to napsat sem, ať z toho mají něco i ostatní