zesilovač JVC JA S22 vypíná zvuk

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pacak

zesilovač JVC JA S22 vypíná zvuk

#1 Příspěvek od pacak »

Dobrý večer
Rád bych se zeptal, jestli je pro laika možné opravit tuto závadu: zesilovač normálně hraje, jen se sám vypíná. Jak jsem zjistil, dělá to jakési relé s označením DEC MS 4 U. Někdy je interval vypnutí poměrně dlouhý, jindy je to pár vteřin. Hledáním zde na foru jsem se dočetl, že jsou pravděpodobně poškozené kondenzátory. Jak přijdu na to který to je? vyměnit ho bych si asi troufnul. Ale podotýkám že jediné co jsem kdysi postavil byla krystalka s nízkofrekvenčním zesilovačem a to už je dobře 40 let. Ale teď vážně: neporadil by někdo co s tím? U opravářů jsem nepochodil, radili to hodit do koše, ale to se mi nechce.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Na pohyb to nereaguje? Napr. po buchnuti to nevypadne?
pacak

#3 Příspěvek od pacak »

ne, poklepávání s tím zdá se nemá co dělat
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

To relé jednak opožděně připíná reproduktory ale hlavně má ochranný charakter. Odpojí reproduktory když se na výstpu objeví ss napětí. Buď se zesilovač ss rozvažuje, to může způsobovat cokoliv-odpor, elyt, keramika, polovodič, studený spoj a nebo je vadný samotný obvod ochrany. Připoj na výstup zesilovače ještě před kontakt relé malou žárovku na cca 6V a sleduj co dělá vše chvíli kdy odpadne relé.
..to bude jen ňákej odpůrek
cikan

#5 Příspěvek od cikan »

zdravím, vypadá to, že se aktivuje protect IC 401 (TA 7317P) a následně relé RY 401. Doporučuji se v zesilovači nehrabat, hlavně ne bez servisního manuálu, znalostí a zkušeností s audiotechnikou a požádat někoho znalého z Tvého okolí o pomoc. SM mohu poslat.
pacak

#6 Příspěvek od pacak »

Dnes jsem dostal tip na člověka ve Vraném n vlt, který údajně dělá i tyhle staré stroje. Uvidím jak to dopadne, radši se v tom vrtat nebudu. Zatím děkuji všem co se mi pokusili poradit a uvidím jak to dopadne.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“