Zaizolování kabelu s konektory- vyřešeno.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasX

Zaizolování kabelu s konektory- vyřešeno.

#1 Příspěvek od TomasX »

Pánové prosím o radu,
jak zaizolovat kabel o průměru 3mm na kterém jsou nerozebiratelné konektory.
Ten menší konektor má rozměry 2x1 cm. Zkoušel jsem smršťovačku, ale když použiju takovou, která jde přetáhnout přez konektor, tak se nesmrští tak, aby držela dobře na kabelu. Použít silikon se mě nechce, neumím s ním udělat vzhlednou povrchovou úpravu.
Je to speciální napájecí kabel (3,5 a 5V), který nejde koupit.
Naposledy upravil(a) TomasX dne 09 úno 2010, 17:25, celkem upraveno 1 x.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
alles

#2 Příspěvek od alles »

zkus to nějak specifikovat, spojení bude nerozebíratelné nebo ne? do jakých je to klimatických podmínek? bude to někde uvnitř přístroje, nebo na třeba spodku auta? do jaké míry to má být vzhledné? je k tomu dobrý přístup?

o neco lepší než isolepa by byla samovulkanizační elektrikářská páska, jak se jednou omotá už to nikdo nerozmotá páč se to nějak zvulkanizuje, jestli ten průměr konektoru není nějak hrozně velký dala by se smršťovačka vrstvit při použití dvou průměrů, lepší by byla ta s lepidlem, když se úplně stáhne tak to lepidlo je uvnitř silné jak ta bužírka, je to takové to lepidlo jak se používá do tavných pistolí... bužírky dělají se smrštitelností 2:1 až 4:1 dle gesu
frantajetel11

#3 Příspěvek od frantajetel11 »

Použij tavnou pistoli a tu smršťovačku. Tenhle "konektor" vypadá blbě, páč jsem potřeboval, aby byl úhlovej... Na rovný to funguje líp. Prostě to mírně napatláš tavnou pistolí a pak to smrskneš celý do smršťovačky. A co ti vyleze ven ještě za tepla upravíš. Akorát bacha jestli ten konektor je dutej, aby ti tam nenateklo to tavný lepidlo - dost blbě jde pak ven.
Pro ilustraci...
Přílohy
P1020334.JPG
(39.48 KiB) Staženo 137 x
TomasX

#4 Příspěvek od TomasX »

Pro ilustraci posílám foto konektoru CANON, ale ten kabel mu je dost podobný a jeho použití je taky podobné.
Izolace na drátech poškozená není, ale chtěl bych opravit tu "vrchní" kvůli mechanické pevnosti a estetice.
Přílohy
S7300420.JPG
(53.82 KiB) Staženo 122 x
frantajetel11

#5 Příspěvek od frantajetel11 »

Aha tak to jsem tu otázku blbě pochopil. A nejde aspoň jeden z těch konektorů vyměnit za rozebíratelnej (a připájitelnej)? A pak použít tu tavičku + smršťovačku? Pokud ne tak se musíš spokojit s nějakym zaizolováním, ála bolavá noha... A nebo tam navlíknout takovou tu plastovou spirálu na zpevnění a pak by ta smršťovka třeba už vyšla.
TomasX

#6 Příspěvek od TomasX »

Tak jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem kabel přestřihnul - nasadil smršťovačku - zaletoval a "smršťil". Bylo tam jen 5 žil.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“