Zosilnovac 2x5W

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pida_m

#46 Příspěvek od pida_m »

TO svmbass: ... jo, to trdlo na fotce sem já (chodim do sedmičky).
Máš to hezké,(ten zesík z odkazu) zajímalo by mne jak děláš popisy na panel. AL si eloxuješ sám ? My sice máme soustruh a frézku, ale nemám čas bastlit zesíky, obzvláště když jich je plnej barák ( tátovo zbírka... maranz, Sony, Denon, Technics, Accuphase...). Musím bastlit jiné důležité zařízení, také mám jiné zájmy a povinnosti.
Neznáš PA zes. DPA 440/LV ? Se tu válí ve skladu.. asi 2x120W, ringtrafo...

TO bipolar: ne tohle jsem nestavěl. Je to ze šroťáku ze Švýcarska, mám jich asi 10 a spoustu jiných podobných úplně nových...
Taky mne udivily ty TDA 2032.
píďa
svmbass

#47 Příspěvek od svmbass »

Píďo, jsem strojař, technolog, s hutními materiály mám co do činění denně. Panely na mých zesilovačích jsou hliníková slitina AlMgSi 1, které nechávám eloxovat v černém, nebo přírodním provedení. Popisky panelů jsou pak gravírovány na CNC frézovacím centru. V tom mám oproti jiným elektrobastlířům obrovskou výhodu – dispozice strojního parku ve firmě.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

..ale s tímto TBA810 zesilovačem se tak piplat nebudu; nyní mám ucvaklý 2mm Al plech pro čelní panel, který bude po vyvrtání všech otvorru opískován křemičitým pískem. Popis asi jen malým CNC vibračním popisovačem. 8-)
svmbass

#48 Příspěvek od svmbass »

Práce poněkud pokročila; čerstvě osazený modul stereofonního zesilovače 2x 5W s 2x TBA810S. desky Cuprextitu jsou stříklé černým sprejem, jeví se mi to tak sympatičtější :)
Obrázek Obrázek Obrázek

..abych to příliš neprotahoval s kompletem, udělal jsem k tomu i malý napájecí zdroj s dostatečnou filtrací :lol:
keemo

#49 Příspěvek od keemo »

Jej to vyzera velmi dobre :)
cezet

#50 Příspěvek od cezet »

svmbass:velmi pekne a na 2x5W zlozite a drahe ale luby sa mi ze si tam dal skoro vsetky suciastky original tesla uz len spravit krabicu a hotovo.Drzim ti palce a potom ked to budes mat hotove tak sem upni foto
keemo

#51 Příspěvek od keemo »

Ked toto je zlozite a drahe tak ja si dam na obed miesto masa ocelovu kefu...moj ty boze co je toto za exota...? :roll:
rnbw

#52 Příspěvek od rnbw »

Akurat tie TBA nie su od Tesly :D
stefan31

#53 Příspěvek od stefan31 »

Ešte by som pospájal všetky kryty potenciometrov navzájom a spojil s kostrou v mieste spoločnej zeme. Dá sa to cínovaním na kryty zhora (esteticky nie jeľmi pekné), alebo použiť veľké pájkovacie očká a vložiť pod maticu potenciometra.
Ale pochvalujem pekné remeselné spracovanie panelov.

Stefan31
cezet

#54 Příspěvek od cezet »

keemo píše:Ked toto je zlozite a drahe tak ja si dam na obed miesto masa ocelovu kefu...moj ty boze co je toto za exota...? :roll:

Hej 2x5W zosik sa da poskladat podstatne lacnejsie keby si mal tie suciastky kupovat neviem ci by ti nebolo luto vyhodit tolko penazi keby som to robil s TDA 2005 tak tam mas 2 kondiky a par rezistorov myslim ze je to pdstatne lacnejsie ako henten a aj podstatne jednoduchsie ale henten je aj s korekcnym predzosikom a ani kvalita sa neda porovnavat takze tak nejak.
cezet

#55 Příspěvek od cezet »

rnbw píše:Akurat tie TBA nie su od Tesly :D

A este aj nejake elektrolyty a usmernovaci mostik :roll: :wink:
keemo

#56 Příspěvek od keemo »

Ked si to vies urobit jednoduchsie a lacnejsie ako toto tak co tu otravujes?!Najprv aby sme mu radili a potom sa mu nepaci...Uzas.
cezet

#57 Příspěvek od cezet »

keemo píše:Ked si to vies urobit jednoduchsie a lacnejsie ako toto tak co tu otravujes?!Najprv aby sme mu radili a potom sa mu nepaci...Uzas.

Ja nevravim ze sa mi nepaci ale ze by sa to dalo spravit aj lacnejsie predsa nebudem robyt zosik s korekciami ktrory pojde ku pc a tam korekcie nepotrebujem chcem aby mi to hralo lepsie ako geniusy ktore maju 2x1W mam bednicky ktore maju 2x5W
keemo

#58 Příspěvek od keemo »

Nechapem preco ti vadia korekcie ved to je fajn.Ja mam ku kompu stary Sextet 2x10 a za nic ine by som ho nedal...No a toto s tymi TBA bude hrat 100x lepsie ako tie plastaky.
svmbass

#59 Příspěvek od svmbass »

..hoši uklidněte se, vždyť tento primitivní zesilovač dělám z čirého rozmaru.. :breakdance:
Ale na druhou stranu, pokud jsem se do tohoto díla pustil, nemíním ho zcela ojebat. Prostě, ať už to má nějakou fazonu, čili plus korekce, kompaktní celek. :prst:

Nestavím jen šumítka s TBA810 apod., nýbrž i jiné zesilovače, PA, HiFi, muzikantské..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

..aj, apod… :hool:
BIPOLAR

#60 Příspěvek od BIPOLAR »

cezet píše:
keemo píše:Ked si to vies urobit jednoduchsie a lacnejsie ako toto tak co tu otravujes?!Najprv aby sme mu radili a potom sa mu nepaci...Uzas.

Ja nevravim ze sa mi nepaci ale ze by sa to dalo spravit aj lacnejsie predsa nebudem robyt zosik s korekciami ktrory pojde ku pc a tam korekcie nepotrebujem chcem aby mi to hralo lepsie ako geniusy ktore maju 2x1W mam bednicky ktore maju 2x5W
Cezet - pořád na rozdíl od Tebe, budu ještě slušný. Zbastlil jsi v životě vůbec něco ? A nebo jsi jen provokatér ? :evil: :evil: .
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“