Samsung CW21M63NS, chassis KS3A(P) - výměna obrazovky

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

cccb píše: ....
Jen mě zaráží, že ta obrazovka je po sedmi letech v kopru. Komunistická TESLA COLOR u přítelkyně ještě v pohodě běží, stejně jako otcův SONY z Tuzexu u sestřiných dětí v pokojíku z roku 1980.

A tomuto se divíš? Ta obrazovka má (z dnešního pohledu) 2x "přesluhováno". Dnešní výrobky se dělají tak na 3 roky (na NETu můžeš denně číst, jak se vše dělá tak, aby to "týden" po záruce kleklo) :cry:
Teprve by ses divil, když bys viděl těch několik 29"-covek, slim-100Hz-ovek (co mi leží v dílně) - po 2,5 až 3 letech obrazovky "v pánu".
A to mně jeden slovák "kňučel" v dílně: "Už sem si kúpil novú - placku", no 5.000,- je ochoten dát za opravu - telku chce aspoň pre babku, "špatně vidí a má len taku malu" :cry:
Jak mu ji mám za 5.000,- opravit, když jen obr. bude stát 7 kilo - a kde je práce? To mu mám tu opravu "dotovat" ze svého? A to se jedná o "kvalitního" PANASONICa z Plzně - bohužel s nekvalitní "no name" obraz. Made in Germany.
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od kokun »

cccb píše:Nebudeš tomu věřit, ale to blikání na katody tomu BK pomohly, napětí při bílé je teď jen o 15V menší oproti ostatním a v obraze zmizelo namodrání i ten světlý duch :)
Nebude to mít asi dlouhého trvání, zítra ji stejně vyměním

Proč bych nevěřil - ale skutečně to asi nevydrží. Pořád se ale ještě můžeš pokusit o regeneraci, jen ať nedopadneš tak jako ten - v tomto vlákně: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=15
- ale nakonec, už nemáš co víc zkazit :roll:
Honza - kokúň

#18 Příspěvek od cccb »

Problém je, že o technických věcech nerozhodují technici, ale mladí úspěšní ekonomové, kteří jsou bohatě placeni z dosaženého zisku a co jsou tu krávu schopni vydojit až do krve. Bohužel i v mé oblasti, kde to může skončit obrovským průserem a to mě dost děsí.
cccb

#19 Příspěvek od cccb »

Obrazovka vyměněna, obraz OK, ale potřebuje lehce dostavit prametry a geometrii, kterou má každý CRT monitor v základním menu. Prosím o radu jak se k tomuto nastavení dostat. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“