ATmega - napájení AVCC
Moderátor: Moderátoři
ATmega - napájení AVCC
V případně nepřipojení napájeni na AVCC zapojit na GND nebo nechat ve "vzduchu"?
Děkuji za odpovědi.
Andrea píše:To víš, na GND ho připoj, to je takový problém ho připojit na Vcc?
Přesně tuhle odpověď jsme čekal
Bohužel mám omezené místo na DPS a AVCC je na opačné straně než VCC, tak to opravdu je problém.
Pokud ovem bez AVCC nebude fungovat port C, tak je připojení napájení nevyhnutelné.
Děkuji za odpověď.
nekmil píše:"Jen jestli ti pujde sériové programování..." to jsem nepochopil.
Všechny AVRy mají programování na portu B né ?
V datasheetu je u serioveho programovani schema zapojeni a poznamka, ze by melo byt v nejakem rozsahu napajeni. Nikdy jsem to ale nezkousel odpojit, vzdy jsem programoval s pripojenym avcc.
Vyzkousej, dej vedet.
Jinak vzhledem k návrhu IO se domnívám, že bude integrován propustně přechod PN mezi VCC a AVCC, který při běžném zapojení není otevřen. Ale po odpojení AVCC je na tento vývod přivedeno napětí z VCC přes tuto diodu. Tuhle domněnku by potvrzovala i Atlanova zkušenost.
Každopádně výsledek mého pokusu dám vědět.
Díky
Andrea píše:A taky zkus ten AVCC připojit na GND, schválně jestli ten PN přechod odejde.
Opět nechápu tuhle narážku. Rád bych se zde bavil na úrovni...
Připojení na zem jsem samozřejmě myslel pro případ, aby vývod nebyl plovoucí a nedělalo to neplechu. Z odpovědí zde jsme usoudil, že zřejmě je dioda mezi napájeníma. V tomhle případě samozřejmě bych samozřejmě na zem nic nepřipojoval...
GeorgeB píše:Opět nechápu tuhle narážku. Rád bych se zde bavil na úrovni...
Připojení na zem jsem samozřejmě myslel pro případ, aby vývod nebyl plovoucí a nedělalo to neplechu. Z odpovědí zde jsme usoudil, že zřejmě je dioda mezi napájeníma. V tomhle případě samozřejmě bych samozřejmě na zem nic nepřipojoval...
Chtěl jsi od ostatních vědět, co se stane, když ten AVCC připojíš někam jinam, než kam ho máš připojit podle datašítu výrobce? Tak to vyzkoušej sám a příště můžeš radit ty, z vlastní zkušenosti, co se stane. Mě osobně by nenapadlo připojovat VCC na GND a naopak a tak nevím, co to udělá.