Zosilnovac 2x5W
Moderátor: Moderátoři
Ještě před vlastním testem jsem připojil měřáky – klidový proud asi 16mA při napájecím napětí cca 12,5V. Jak vidno z fotek tráfko je malé, čili zdroj není příliš tvrdý. Ale to pro tento účel není podstatné, filtrace je 4,5G.
Připojené budky – ARO6604 hrají slušně, hlasitost dejme tomu pro kuchyňský poslech je více než dostatečná, zvuk pěkný, čistý nezkreslený, korekce účinné.
Překvapilo mne, že zesilovač může být použit jako náhradní sluchátkový zesilovač, i když srovnání s mými třemi elektronkovými sluchátkovými zesilovači nesnese. Ale důležité je, že právě na sluchátkách je nejlépe poznat, jestli se k signálu dostává brum – je to výborné, ticho po pěšině! Uvidíme, co udělá modul zdroje, až bude takřka přilepen k modulu zesilovače.
Pozn.
Samozřejmě potenciometry TP280 vždy zemním.
Nyní zbývá již jen krabice, ale tu mám zhruba připravenou…
..a konečně složená konstrukce při poslechu jak na reproduktory, tak na sluchátka. Jack konektor je umístěn na čelním panelu, jak je zvykem a jeho výstup je opatřen ochrannými odpory 30 Ohm a navíc se mi jeví, že zvuk se jakoby poněkud zakulatil. Není tak ostrý, jsou-li sluchátka zapojeny přímo na výstupy TBA810.
Později provedu porovnání s jinými sluchátkovými zesilovači – tranzistorovým i elektronkovým.
Mým záměrem bylo udělat tento zesilovač, co možno nejmenší a takříkajíc za 0,-Kč, což se myslím podařilo.
Zhruba týden práce od prvotního vnuknutí myšlenky vzhledem k linku „2x 5W zesilovač“
S pozdravem Betaron
V 70-tých, 80-tých letech jsme /my starší bastlíři/ takové a podobné krabice pro zesilovače apod. dělávali a nechali podýhovat u stoláře. Mám jich povícero z mých starých konstrukcí..Tak prostě a jednoduše jsem jednu z nich využil, upravil pro minizesilovač s TBA810. Stačí?