Fiat Punto a topení

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
keemo

#16 Příspěvek od keemo »

Aj tak sa da,ja netvrdim ze nie.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

BOBOBO píše:Tak útlocitný být nemusíš , ale nevylévat . Po roce odstátí v demijone , stočíš čirý roztok na další užití .

Ale nejdřív změřit a podle hustoty doplnit čerstvým koncentrátem, resp použít tak nanejvýš k naředění dalšího koncentrátu, jako bezvadnou kapalinu už bych se to používat neodvážil. Přece jen ta aditiva/ihibitory nemají nekonečnou životnost.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#18 Příspěvek od rezis »

Na té kapalině je napsáno měnit co 5let. A ředí se 1:1 s vodou do -36C. Litr stál na benzíce 120Kč
V okruhu je necelé 4 litry kapaliny takže dva litry nemrznocí kapaliny a zbytek dolito vodou. Než jsme měl poruchu netratila se mi ani kapka. Takže kvůli 240Kč a pochybnému výsledku bych asi neblbnul a mám na 5 let klid.
Ona právě ta kapalina působí i jako mazivo pro vodní čerpadlo.
Internet - metla lidstva
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

My se šáde 120 máme doživotní náplň .
jave

#20 Příspěvek od jave »

BOBOBO píše:My se šáde 120 máme doživotní náplň .

Nechval dne pred vecerem!!! Mel jsem 105,120,125-5ti kvalt a vim o cem mluvim
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Mám takový pocit, že BOBOBO chtěl naznačit jistý nezměnitelný fakt - totiž že jeho "šáde" rozhodně nelze označit za "trvalku", ale nanejvýš tak za "jednoletku" - tím pádem že mu už ta náplň s klidem do konce životnosti vydrží...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
jave

#22 Příspěvek od jave »

Aha, tak uz jsem si presedl!
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Kdepak chlapi . Na podzim , když lidi blbli , jsem získal výměnu u vrakáče . Za 2k jsem získal 63 najeto , černé! šusplechy kolem motoru , svítivé! matky na poloosách , vše jako z pásu . Klasika - špatné těsnění pod hlavou -dodnes se špatné prodává . Vyměnil jsem , prohnal okruh kyselinou , dal staronové topení za ucpané a myslím , že 4 roky pofrčí . Jezdím denně 3km tam a večer zpět . Jak říká ekkar , ani neohřeju . Ale to základní-nepotřebuju servis .
rezis

#24 Příspěvek od rezis »

Na škodovce jsem nechápal jednu věc. I kdybych tam nalil fridex do – 273,15 °C
Tak mi při prvních mrazech stejně zamrznou trubky pod podlahou. První mrazík a a já vždy vařil :lol:
Internet - metla lidstva
BOBOBO

#25 Příspěvek od BOBOBO »

S těmito stroji jsem najezdil přes 250.000 a nikdy to nazamrzlo a to stojím před panelem v podhůří , byl několikrát v Krkonoších nahoře , kde to celé stálo pod nánosem od frézy přes týden a nikdy žádné zamrznutí .
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

Rezis - to Tvé vaření nebylo od zamrzlých trubek v tunelu, ale od zku.rveného polského voskového termostatu, který se prostě odmítal při teplotách řádově pod -10°C otevírat a motor tak jel jen na "malý okruh". Druhá méně pravděpodobná příčina by bylo nalití koncentrovaného Fridexu jen do expanzky a ne do celého chladicího okruhu - ten bylo potřeba taky celý odvzdušnit za zvýšených otáček motoru (aspoň sytičem) malinkým kohoutkem vpředu nad chladičem. Ale ten polský termostat mne taky vytrestal - šel do (_!_) a na nově pořízený Made in Italy jsem bez problémů jezdil několik následujících let i zim...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“