ELEKTA CTR-21T40EMK - rušenie obrazu
Moderátor: Moderátoři
ELEKTA CTR-21T40EMK - rušenie obrazu
Vyzařovaná hladina rušení nebude určitě překračovat povolený limit, to jen signál přijatý kusem drátu nemá dostatečnou úroveň uvedenou v technických parametrech (jako citlivost pro dostatečný odstup užitečného signálu od rušivého pozadí bývá tato minimální úroveň uvedená v technických parametrech v návodu).
Nadstandardní odrušení se vyskytuje častěji v televizích přenosných, s vestavěnou prutovou anténou, a to ještě jen v některých.
Určite nie je vyschnutý niektorý elektrolyt?
Pokial by to robilo aj pri pouziti normalnej vonkajsej anteny a mal by si podozrenie, ze rusenie ti prichadza z cudzieho zdroja, mozes poziadat radiokomunikacie o zmeranie a identifikaciu zdroja rusenia.
Toto je sluzba zdarma(aspon bola). Raz som ju vyuzil v plnej miere, ako som pisal.
To sa vsak asi teba tykat nebude. Mozno na inom mieste to nejakym sposobom bude fungovat aj s tym dratom.
Asi máš pravdu, co se honit za lepším analogovým signálem, když tam jednou bude digitál? Ale počítej s tím, že na analog se dá s jistým sebezapřením koukat, i když je zarušený. Podobně zarušený digitál buď nejde vůbec, nebo se na něj nevydržíš koukat. Takže nakonec na tu anténu možná přece jen dojde.
S tým TV som sa možno nevyjadril celkom jasne. Keď opravujem, ako anténu využívam kus drôtu. Kábel mám k dispozícii málokedy. Robím to ako hobby, profík opraví za týždeň-dva viac ako ja možno doteraz, ale pár teliek som zvládol. Podobné problémy ako táto mi asi robili len dve. Teda jednoznačne to ide z nej a anténa to chytá naspäť. Keď tým drôtom pohybujem, niekedy je ten obraz i skoro čistý. Ale keďže viem, že je to vec TV, chcel by som to keď nie odstrániť, aspoň zmierniť. Preto mi ako prvé napadli kondy.
Ešte - nepomohla by tlmivka k niektorému výstupu trafa?
S tou obrazovkou sa tradične bojím dvoch vecí: úroveň vyžarovania a úroveň žeravenia. Preto som položil tú otázku.