Odinstalace ovládače
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Podotýkám,že CD s ovládači nemám,také nevím přesně kdy byla instalována a za tu dobu syn nainstaloval kopec programů,takže jak se píše výše,by o ně přišel.Sdílím PC se synem a to je dosti velký problém(někdy).
A kutilmile - nelituju tě
http://www.driversdown.com/drivers/12277.shtml
je nějaký Canon SmartBase MPC400/MPC600F Driver Updater v1.0 Windows XP SP2.
Možná zkusit, co přesně řeší...
Snad by měl opravit nefunkčnost instalace do XP, kterou tam zanesl SP2. Otázka je, zda nemožnost nainstalovat, nebo nefunkčnost už nainstalovaného (do systému bez SP2).
A podle tohoto
http://www.ozzu.com/hardware/canon-prin ... 33060.html
někomu nezabral patch pro MPC600F, ale pro MultiPass F50.
1) tiskárna je z druhé ruky a tím pádem nový majitel (Otakar) nemá ani návod, ani instalační CD
2) instalaci mu dělal další člověk, který spěchal a pravděpodobně něco zanedbal - CD mu přitom nenechal
3) instalace nových ovladačů naráží na už běžící procesy, které se nas*aly při první instalaci všude možně a co hlavního, dostaly se do registru "Po spuštění" - ty je nutno nejdříve povypínat, než je možné spustit nový Installer
4) pokud kdokoliv, ochotný poradit NESEDÍ přímo u dotyčného kompu, aby si mohl v případě potřeby "hrábnout do BIOSu" nebo udělat jinou pomůcku, kterou většina znalých ovládá (ale kterou je těžko vysvětlovat po telefonu (Skypu, ICQ...) obyčejnému uživateli, slangově zvanému "BUF" = běžný uživatel Franta), je v takovém případě každá rada drahá. Asi bych se na všecko vykašlal a buď to odnesl do ověřeného servisu, nebo pokud bych to měl řešit sám ve svých domácích podmínkách, asi by to nakonec dopadlo na reinstal Widlí...
EDIT - v kompu je "instantní instal XP s SP3", takže nejde jen tak něco odinstalovat, aby se systém vrátil na starší úroveň - navíc jde o relativně "čerstvý" instal, ne víc jak 2 měsíce (podle Otakara).
A kutilmile - nelituju tě
Třeba jde o banální věc kterou oni vyřeší?
Vím že srovnávám hrušky s jablkama, ale podobně jsem se drbal s čímsi čemu Kodak říká foťák (no obrázky to dělá skoro jako telefon, ale fotkami bych to nenazval), když se kámošce pokazil program a nešel přeinstalovat. Obdržel jsem od nich speciální prográmek na odstaranění ovladačů a vyčištění registrů od všeho kolem instalace i novou instalaci. Pak to bylo za 5 minut vyřešeno.
Třeba bude mít Canon taky nějaké řešení.
Je neuvěřitelné, co všechno se při startu Windows spouští. Kde jaký program se tam nacpe, hlídá kdoví co, třeba zkracuje dobu potřebnou ke spuštění toho "svého". Jenže za cenu zpomalování systému a případných dalších neduhů které to sebou nese. Já tam mám jen pár položek a všechno bez problémů funguje. Pro tiskárnu (Canon MP970) tam nemám jedinou věc a přesto funguje bez problémů. To i přesto, že se tam po instalaci objevily různé rezidentní prográmky.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Zde jsem narazil na jednu odpověď problému:
FAQ: Po instalaci Windows XP Service Pack 2 vznikají problémy s přístrojem SmartBase MPC400 / MPC600F.
Příčina
Je-li v operačním systému Windows XP nainstalován Service Pack 2 a určitý antivirový software, dojde k zastavení služby MP Service a tisk, skenování a faxování jsou zakázány.
Odpověď :
Ze softwarového centra společnosti Canon si můžete stáhnout aktualizační záplatu pro přístroj SmartBase MPC400/MPC600F.
Postup
1. K přechodu na softwarové centrum klepnětezde.
2. Ve výběrovém seznamu Multifunkční zařízení (Multifunctionals) zvolte "SmartBase MPC400" nebo "SmartBase MPC600F".
3. Jako operační systém zvolte "Windows".
4. Procházejte směrem dolů, dokud neuvidíte "Windows XP + Service Pack 2 Update Patch for MP Suite V4.0"
5. Klepněte na odkaz.
6. Stáhněte soubor "MP40x_WXPSP2UPD.exe", který je aktualizační záplatou, a dále soubor"MP40x_WXPSP2UPD_Ins.pdf" obsahující postup instalace této záplaty.
7. Velmi pozorně si prostudujte dokument popisující postup instalace a postupujte přesně podle tohoto dokumentu.
Tak jdu pročítat další.
Ještě mne napadá zkusit to odinstalovat (případně i nainstalovat) ve "Stavu nouze" XP (hned na začátku spouštění PC po POST testech mačkat F8 a pak vybrat tento režim z nabídky.
S podporou Canon zkušenost nemám, v případě problémů s produkty HP jsem několikrát kontaktoval support v ČR - a často opravdu cíleně poradili. Pokud nevěděli, pak jsem ještě zkoušel dotaz buď na diskusním fóru nebo na hotline přímo v USA (dotaz zadaný z web stránek nebo e-mailem), a někdy jsem dostal potřebný tip. Problémem mohou být ale různé obchodní řady v Evropě a zámoří.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Vaše zařízení je kompatibilní pouze s Windows XP SP2. Na SP3 již nelze korektně nainstalovat.
Ještě jednou děkuji všem za pomocnou ruku,hlavně EKKAR-ovi a jeho kámošovi,kteří obětovali svůj drahocenný čas a řešili se mnou tento problém po SKYPE.