Ahojte. Stretol som sa so zaujímavou chybou. Bol strelený tranzistor v riadkovom konci (2SC5905). Po prevereni všetkeho, čo by s tým mohlo suvisiet (nič som nenašiel,ani v napájaní,ani v budení,ani žiadna súčiastka), som namiesto neho na skúšku osadil BU2527AX, kedže som originál nemal. Samozrejme som originál objednal. TVP sa normálne rozbehla a už týždeň funguje bez najmenších problémov. Keďže mám rád čistú robotu, tak som samozrejme prehodil ten originál tranzistor. A teraz pointa. Originál tranzistor sa už po pol hodine poriadne prehrieva. Zmeral som teplotu a bola cca 59 stupňov. Nedalo mi, vrátil som tam to BU a teplota ani po troch hodinách nebola vyššia ako cca 47 stupňov. Neviem, čo s tým. Vie mi to niekto prosím Vás vysvetlit. Nerád dávam zákazníkovi niečo, o čom nie som presvedčený, že je to v poriadku. Ďakujem. Ešte doplním, že to 2SC... bol originál Panasonic (uvedené na obale, v ktorom mi to prišlo).
Pozeral som na datasheete, ten originál by mal zniesť viac, zase je o 1us pomalší. Žeby to? Alebo PANASONIC poslal šmejd. Na skúšku by som vymenil kond v budení (ak tam je).
Já si myslím,že ten nový trand nebude originál,ale pančovaný Panasonic.Také se mi už stalo,že po výměně v OVP-ečku koncového trandu řádku i obou známých elytů nešlo po chvíli provozu na něm udržet prst.Vyhrabal jsem staré šasko a z něj přendal trand.Teplota v pohodě.
Je to chassis GP2. Ďakujem za postrehy. Nemám skusenosť, že nové súčiastky sú nefunkčné (asi šťastie?!?, ale všetko je raz po prvý krát. Zatial to nebudem riesiť, odovzdám zákazníkovi, oboznámim ho s problémom a uvidíme, po akom čase sa mi to vráti.Ďakujem.
Chlapi, asi som to zle napísal a Vy ste ma nepochopili.Samozrejme som tam dal tu náhradu, aj keď podla datashetu je o máličko slabšia, ale zdravý rozum nepustí. Čas ukáže, či to bolo správne rozhodnutie.Našťastie zákazník je dobrý známi a nie je problém sa s ním dohodnúť na týchto maličkostiach. Pre otakarv: nechcem robiť zlú krv a tak nepoviem kde som ten trand kúpil.Prezradím len, že je to najlepší a najrýchlejší e-shop na Slovensku, čo sa týka šúčiastkovej základne a dodnes som s ním nemal absolútne žiadny problém či už s kvalitou súčiastok, alebo s nejakou reklamáciou, dokonca vedia aj fundovane poradiť. Dúfam, že im to vydrží, lebo dnes sa obchodníci riadia zvláštnymi pravidlami typu "predaj a zabudni". Ďakujem za Vaše reakcie.
V plné míře s Tebou rolis7 souhlasím.Myslel jsem,že jsi to koupil v nějakých "domácích potřebách",kde třebas také prodávají pár elektrosoučástek "na přilepšenou" za výhodné ceny.Já taktéž nakupuji v osvědčeným,dobře zásobeným a hlavně co se týká dodávky a poradenství,osvědčeným zásilkovým obchodě.Také nepamatuji,že bych měl od nich nějakého "šmejda" součástku.Je ovšem pravda,že toho zase tolik neberu,ale nedám na něj dopustit.Samozřejmně,že i tam v tom kvantu součástek se může vloudit chybička.