VCR JVC HR-D370EG chýba zvuk z tuneru - OPRAVENÉ

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

VCR JVC HR-D370EG chýba zvuk z tuneru - OPRAVENÉ

#1 Příspěvek od durkovic »

zdravím páni dostal sa mi od jedneho pana do rúk tento krasavec. Je dotiahnutý z nemecka. všetok popis na nom takisto nemecký. majitel kedysi dal do toho zabudovať český zvuk aby to mohol plnohodnotne používať aj u nás. prišlo to ku mne s tým že ked chce pozerat TV program naladený vstavaným tunerom tak nejde zvuk obraz OK. indikator STEREO sa na prednom panely rozsvieti takže mi je jasne že signal z anteny sa dostáva až k demodulatoru zvuku. pre istotu som osadil modul demodulatoru svoj vlastný s českým zvukom od výroby. zvuk sa neobjaví ani na výstupoch AUDIO OUT ani na výstupe RF signalu pre TV. samozrejme chýba aj na scarte. netuším kde sa dalej pohnuť vo videu sa prakticky nedá pohnuť pretože muduly su zasunuté a pripadne meranie sa previest nedá pretože merací hrot tam nestrčím a ked aj riskoval by som nejaký skrat. napätia zdroja su v poriadku tie som zmeral.

ked to neporiešim asi jedine čo mi majitelovi zostane povedať nech si zoženie STB a nech nahráva cez scart. zvuk z vstupu AV výborný aj po spojení s TV cez RF OUT. takisto aj z pásku zvuk OK JAK NORMAL TAK HiFi

neriešili ste niekto podobný problem hoci aj na inej značke videa ?

diky.
Naposledy upravil(a) durkovic dne 21 úno 2010, 16:30, celkem upraveno 1 x.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

po čase som sa k tejto zavade vratil a skusmo som zmeral ESr všetkých elytov na doske domodulatoru zvuku kde je aj dorobený "český zvuk STEREO" modul si môže byť dobrý po stranke indikacie stereofonneho prijmu ale 90 elytov má tak zle ESR hodnoty že ručička merača skoro na všetkých zastane v čiernom poličku.

napad zmerat ich mi dal jeden "repair tech tip" na model HR-S10000 kde tak isto bol symptom "no tuner audio sund" čili žiaden zvukový signal z tuneru.

čislo modulu

PU22376 DEMOD PWB ASSY

foto modulu, zo strany spojov doplnený "český zvuk" doplnene ešte v nemecku pred dovovažanim do tuzexu v ČSSR

Obrázek

Obrázek
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od durkovic »

taakže, konečne hotovo, ako som si potvrdil boli v prdeli elyty a po ich vymene sa to rozchodilo no akonahle sa video zahrialo, zvuk zmizol. problem - tri studene poje na zakladnej zbernicovej doske do ktorej sa modul zasuva.

takže opravene k plnej spokojnosti majitela a tento krasavec môže dalej služiť.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “