Angličtina
Moderátor: Moderátoři
Angličtina
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš mluvit jakýmkoliv jazykem, studuj gramatiku, čti si články, poslouchej muziku, kde je dobře rozumět slovům, dívej se na filmy, zezačátku s českýma, příp. slovenskýma titulkama a až to budeš zvládat, sežeň si titulky v tom jazyce. Když to budeš vnímat a budeš se trochu snažit, spoustu vazeb a slov si tak zapamatuješ sám od sebe, vlastně bez učení. Pak už to stačí jenom procvičovat, nejlíp denně. Ideální je chodit do jazykovky.
Když ti to nepůjde a nic se tak nenaučíš, nějaký zázračný kurz s mladým dynamickým pánem na záhlaví stránky ti tuplem nepomůže.
..ale pro mě, bylo nejlepší když mě tat. vrhnul do Bavorska na prázdniny (v jedenácti) ke kamarádům (technici -radioamatéři) a já jsem se tam učil německy, neb tam nikdo česky neuměl.
...přál bych vám, vidět výraz mojí učitelky na němčinu po prázdninách při prvním slovním zkoušení. A to nemyslím jen dialekt.
Gramatika je furt ale někde pod bodem mrazu.. stejně jako u češtiny (což ste asi zanamenali a mých přízpěvků).
Pokud se chceš naučit mluvit, musí tě někdo poslouchat a opravovat, nebo se aspoň smát. Živý kontakt musí být.
Dobrá zpráva: když začneš a projdeš těch 7 lekcí, nemůžeš nic ztratit, dokud nebude třeba platit. A kdybys toho i nechal, něco se nalepí a příští začátek bude zas o něco lehčí.