Však zapni motor na prázdno a uvidíš či sa roztočí.Ak neiskrí na komutátore a uhlíki sú OK tak je motor pravdepodobne dobrý.Motor má asi aj štítok a je na ňom napísaný aj výkon .Skús porovnať prúd pri zapnutom motore.
A to malé čierne

možno stačí vymeniť ale radšej skús vydedukovať v akom obvode je to asi zapojené(výkonová regulácia motora,filtrácia nap. a pod.)
Ja som robil minule pračku (nejaký Hojer

) a majiteľ povedal že motor len trošku cukne dosť a kód chyby na displey hlási vadný motor. Premeral som motor a zapojil ho na prázdno (bol to komutátorový motor s tachogenerátorom).Motor sa rozbehol a šiel normálne.Po nasadení do pračky som len skontroloval všetky zasúvacie konektory na dosky.Ale jeden sa my nezdal dobre zasunutý tak som ho napravil. Inak som už nič zlé nenašiel.Zapol pračku a čuduj sa pračka ide dodnes. A to mu servisný technik povedal (u neho doma) že je nutná výmena motora ( a ani sa ho nenamáhal premerať ) ale keď že to bolo veľa peňazí tak to vzdal a zaplatil mu len za cestovné výlohy. A ako posledná možnosť bola že ma poprosil či sa mu na to nekuknem.Tak som sa kuk..