SONY KV-S2941K, chassis AE-2F - černé pruhy
Moderátor: Moderátoři
Oprava - IC 1501 samozřejmě.
- Přílohy
-
vertikál.png- (58.34 KiB) Staženo 125 x
Díky všem za pomoc!
Co se týče těch kondíků ... mám vyměnit případně všechny elyty poblíž toho IO (je jich tam asi 8 ) nebo i keramické atd.?
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Odpory,které mají "přehřátý cín",ty povypájej,vývody oškrábej dočista,pocínuj a znovu dokonale zapájkuj-tak to dělám já,popřípadě z plošného spoje při těchto výkonových odporů oškrábnu větší kus mědi,aby vznikla větší plocha na cín a tím pádem větší výdrž mnostvím cínu na teplotu.
Jinak ty odpory a ostatní studeňáky jsem propájel s kalafunou, takže se cín dobře rozlil. TV jede už pár hodin a zatím žádný problém. Dokonce se ani neprohýbá ta horní strana obrazu při 16:9 filmu, jako to dělalo občas předtím.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Endli píše:Jinak ty odpory a ostatní studeňáky jsem propájel s kalafunou, takže se cín dobře rozlil.
To je právě někdy chyba,která se může v nejbližší době vypomstit.Ty jsi ten cín pomocí kalafuny zbavil oxidace(jinak já kalafunu používám také i když na tohle téma tu už byla sáhodlouhá diskuze),ale na těch vývodech stále zůstala oxidace,kterou jsi měl nožíkem nebo něčím ostrým oškrábnout,vývody pocínovat a potom je příslušným způsobem ohnout,aby netlačila součástka na měděnou fólii,ale opírala se o desku plošáku a pak řádně procínovat.