zajemce píše:Zdeno,také tam mám jen čtyři díry.Podle mne tam mají být gumové nožičky.
ok dakujem. Som myslel ci tam neboli original nejake drevene lyze, alebo nieco podobne.
Moderátor: Moderátoři
caven píše:hele mě přestal měřák taky jednou ukazovat a zrada byla v tom tlačítku na zjišťování správného napětí sítě. Když jsem ho zmáčkl, tak měřák vyskočil a ukázal správnou hodnotu, ale jakmile jsem ho pustil tak spadl na nulu, pročistil jsem pořádně ty kontakty a od té doby to funguje. Zkus se na to tlačítko pořádně podívat..
vladom píše:Je to napsané v tomto vlákně dvě strany dozadu: odpory bočníků v pořadí od tří černých rezistorů 533k,227k a 38,7k jsou dál 2k; 572; 200; 57,2; 20; 8,57(ohm).
Jenys píše:vladom píše:Je to napsané v tomto vlákně dvě strany dozadu: odpory bočníků v pořadí od tří černých rezistorů 533k,227k a 38,7k jsou dál 2k; 572; 200; 57,2; 20; 8,57(ohm).
Ahoj, děkuji, tam jsem nekoukal, omlouvám se. Takže jsem tam dal správnou hodnotu. Teď už jen čím nahradit přerušený bočník, aby to bylo v pořádku. Asi mi nebude stačit jen rezistor TR 192 2KNijak se nehřál, jen nevím jak bude stabilní
zdenoeddie píše:Jenys píše:vladom píše:Je to napsané v tomto vlákně dvě strany dozadu: odpory bočníků v pořadí od tří černých rezistorů 533k,227k a 38,7k jsou dál 2k; 572; 200; 57,2; 20; 8,57(ohm).
Ahoj, děkuji, tam jsem nekoukal, omlouvám se. Takže jsem tam dal správnou hodnotu. Teď už jen čím nahradit přerušený bočník, aby to bylo v pořádku. Asi mi nebude stačit jen rezistor TR 192 2KNijak se nehřál, jen nevím jak bude stabilní
ja som tam podaval normalne odpory na 2W
Oldradio píše:Ty vinuté odpory většinou uhnívají na spodním konci vinutí, je to dáno agresivní pájecí pastou, co na to ve výrobě používali. Už jsem parkrát takto opravoval příslušný odpůrek, že jsem ho pomocí aku vrtačky převinul na jiný trn a pak zese zpátky na bakelitové tělísko. Naposledy mi takto uhnil bočník přímo v měřáku.
zdenoeddie píše:ja som mal ten isty problem komplet zhnite bocniky, ako som uz pisal nahradene jednotlivymi 2W rezistorami, pripadne jednotlivehodnoty vyskladane z 1W rezistorov, sluzia spolahlivo uz 3. rok.