Predlzovak mic+sluchatka pre PC

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Atlan

Predlzovak mic+sluchatka pre PC

#1 Příspěvek od Atlan »

Potrebujem predlzit sluchatka + mikrofon ktore su pripojene do PC min o 2m.

Pricom by som potreboval este tahat napetie s usb portu. Uvazoval som o pouziti bud 4zilovy tieneny kabel... 4zily +opletenie. tj l+p kanal, mic, napajanie tienenie by bolo spolocne pre vsetko.

Alebo 2krat tienena dvojlinka.

To prve sa mi pozdava viac s ohladom manipulacie s kablom len neviem ci sa nejake neprejavi na signale z MIC pripadne ine neziaduce veci vzhladom ze este aj napajanie tam pojde z USB.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

A co takto koupit dvě 2m prodlužovací šňůry stereo Jack-Jack 3,5 (mikrofon používá "pravý" vodič k napájení, signál jde po "levém") a USB prodlužovačku a stáhnout je do svazku?
Se zvukem to celkem nic moc neudělá: sluchátka jedou s poměrně velkou úrovní na malé impedanci. Mikrofon sice používá impedanci vyšší, ale pořád dost malou, aby signálu (natož napájení mikrofonu) nějaké dva metry navíc ublížily.
Atlan

#3 Příspěvek od Atlan »

ano len to je take.... predsa len dve dvojliny spojene na par miestach.... keby sa stym nehybalo nepoviem.... Ale asi to tak busde musiet byt.
DAkujem.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od piitr »

A nešlo by použít stíněný kabel na kroucenou dvoulinku? Jako na počítačovou síť. Myslím, že se to označuje STP. Ten má vevnitř 8 vodičů. Je ale trochu tlustší.
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jenda_KL »

jen pro inspiraci:
V dobách prvních doma bastlených IR přijímačů k pc jsem řešil napájení pomocí stíněné dvojlinky, kdy stínění "pravého" kanálu bylo použito pro napájení. Funguje to dodnes.

Jinak se vyráběly pětižilové kabely, kde byla stíněná každá žíla zvlášť, byly kulaté šedivé. Barvy žil tušim hnědá,zelená,bílá,žlutá a šedivá. Dlouho už jsem je ale nikde neviděl, asi to byla zásoba z železných let.
milan222

#6 Příspěvek od milan222 »

Jenda_KL píše:jen pro inspiraci:
V dobách prvních doma bastlených IR přijímačů k pc jsem řešil napájení pomocí stíněné dvojlinky, kdy stínění "pravého" kanálu bylo použito pro napájení. Funguje to dodnes.

Jinak se vyráběly pětižilové kabely, kde byla stíněná každá žíla zvlášť, byly kulaté šedivé. Barvy žil tušim hnědá,zelená,bílá,žlutá a šedivá. Dlouho už jsem je ale nikde neviděl, asi to byla zásoba z železných let.

to byly tesla kabely na din5 mam doma jeden 1m dlouhy
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
vinca

#7 Příspěvek od vinca »

ahoj, nechci zakladat nove tema, ale potrebuji poradit ohledne PC, mam slcuhatka s mikrofonem a potrebuji, aby kdyz mluvim do mikrofonu, sel zvuk z notebooku, respektive prez zesilovac do bedynek - vim, ze to jde zaznamem, ale potreboval bych to LIVE - existuje na to nejaky problem?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“