Dlouho jsem tento dotaz zvažoval, ale jsem v koncích s nápady, tak píšu. Když jsem tuto krasavici od rodičů přivezl, nešla zapnout vůbec (LED svítila po zapnutí jen slabě). To jsem pravděpodobně vyřešil výměnou C109 (ztráta kapacity). Pak se sice tvářila zapnutá, ale obrazovka černá ... to bylo nejspíš C403 (ztráta C). Ta nejistota je proto, že jsem vyměňoval více součástek. No a pak jsem už viděl zrnění ... jenže občas se TV zapla (vypínačem) do STAND-BY a nešla zapnout DO, občas nešla vypnout DO (sice jakoby vypnutí proběhlo, ale LED šla znovu do zelena a obrazovka černá). Trochu jsem hledal ve schématu, tu a tam něco vyměnil (hlavně kapacity – C113, C125, C431, C586 – všechny měly kapacitu OK, ale podezření na ESR ... nemám měřič ESR, takže to měřím můstkem BM591 – něco jde, něco musím vyletovat), ale žádný přesvědčivý výsledek.
Pak jsem ale našel toto:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... jde++stand
a hlavně toto:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 5&start=60
vlákno a tak jsem našel přerušený odpor R119.
Výsledkem je, že teď už se mi nestalo, že by nešla zapnout, ale mám trochu problém se scénářem při vypnutí a zapnutí.
Když je déle než cca 10min vypnutá, tak je zapnutí OK. Pokud jí ale zapnu (vypínačem) do cca 1 minuty (já vím, že se to normálně neděje, ale...), tak LED mrkne zeleně (a trafo pískne) a pak se po dalším zlomku sekundy rozsvítí. Obrazovka se rozsvítí až po cca 15s (řekl bych, že je to docela dlouho). To by snad šlo pominout a nechat to dožít ... na Vysočině bude DVB-T taky už brzo.
Horší (podle mě) ale je, že při vypnutí se objeví svislá klikatá čára a pak světlý bod uprostřed (bílá + všechny 3 barvy) – oboje na zlomek sekundy (zřejmě jak zmizí vychylování, tak to katody ostřelují dál naplno). Myslím, že před opravou to nedělalo, ale jistý si nejsem. Mám jen porovnání s dalšími 2 kusy a tam to nevidím (alespoň ne tak výrazně). Naši ji dlouho vypínačem nevypínali (páč nešla občas zapnout DO
Měla by mít před sebou cca ještě 1/2 roku, než bude nahrazena a navíc si myslím, že si zaslouží smrt opotřebením obrazovky a ne vadnou součástkou, kterou jsem zatím neobjevil. Co vy na to? Máte nějaký tip, kde začít hledat?
PS: na desce obrazovky jsem měnil C701, C703 a C705 (vše ESR) a proletoval všechny spoje (případně přidával cín).
Děkuji za nápady!
PS: zkusil jsem to zapnutí a vypnutí zachytit a video, ale mám teď k dispozici jen mobil a zatím jsem to nebil schopen v PC přehrát ani sám, tak až se mi podaří konverze z Nokia do nějakého formátu pro Widle... zkusím přidat.