Grundig ec 4000

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jpsartre

Grundig ec 4000

#1 Příspěvek od jpsartre »

Nemáte někdo zkušenosti s tímto rádiem, konkrétně s nefunkčním displejem, svítí na displeji pouze červené linky. Uz se mi do ruky dostal třetí kus s tou samou závadou. Ještě si pořádně prohlédnu manuál, ale dost by mi pomohly někoho zkušenosti s touto závadou.
petersatan

#2 Příspěvek od petersatan »

Zdravim nemaš ho nahodou zakodovane :?:
jpsartre

#3 Příspěvek od jpsartre »

Stoprocentně ne, radio hraje. Odblok je to poslední. Ma to ale fluoroscenční displej, v radiu je měnič napětí pro napájení tohoto displeje, podle schématu je tam něco kolem 30V. Ten displej nejde, pouze se zobrazí cca. 6 červených linek napříč displejem. Jinak segmenty mají svítit modře.
paveltl

#4 Příspěvek od paveltl »

Něco podobného jsem měl u věže. Těch šest červených linek je žhavení displeje, protože nesvítí je přežhavené a je vidět. Pokud naměříš anodové napětí proti zemi a displej nesvítí bude něco špatně okolo integráče ke kterému jsou přivedené katody. U mě na měm bylo pár studeňáků.
miroja

#5 Příspěvek od miroja »

Podobny problem sa vyskytoval na satelitoch PACE MSS 100x. Tam byval vadny elyt ...
jpsartre

#6 Příspěvek od jpsartre »

Spíše bych to tipoval třeba na ten elit. Myslím, že procesor by měl být ok. Ještě si s tím pohraji a dám vědět. Zatím díky.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“