Ahoj robim si minivrtacku na plosne spoje a potrebujem regulovat otacky na motorceku dalo by sa to nejako popripade ak nieco existuje tak by ste mi sem vedeli dat schemu popripade aj s navrhom DPS.Pocul som ze sa to da z NE 555 ale nikde neviem nic najist.Ak je to pravda ze sa to da s NE 555 tak mi sem prosim hodte schemu lebo ten IO mam zhodou okolnosti mam doma
Dakujem
S pozdravom Vendeta
No na googlu je toho hrba ale len popisy a sem tam aj nejaka schema no a chcem aby ste mi sem dali nieco konkretne lebopostavim to bude to slabe a odpalim tu regulaciu a to by som bol nerad potrebujem to tak do minimalne 5A.
No tak tu indikaci nezapojuj ne? Mám tam funkci popsanou, tak princip snad pochopitelnej je. Zjednodušit to jde úplně lehce. A jestli nezvládneš ani to, tak si kup nějakou stavebnici a máš to.
Andrea píše:forbidden: Proč říkáš operačnímu zesilovači komparátor?
No vidíš, to mi při korektuře uteklo. V datasheetu tu LM324 většinou taky ale označují jako čtyřnásobný komparátor, než čtyřnásobný OZ. Prostě je primárně určená jako komparátor, nicméně ta věta s komparátorem bude asi lepší s OZ.