Předminulá generace

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Předminulá generace

#1 Příspěvek od Crifodo »

Cust

#2 Příspěvek od Cust »

jo užitý design - to mě vždycky vzrušovalo...
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Myslím, že už jsme tu jednou měli vzpomínku na profesora Kováře a jeho gramofonová šasí, ale připomenu:
http://www.czechdesign.cz/index.php?status=c&clanek=494
Bernard

#4 Příspěvek od Bernard »

On se pan profesor zasloužil i o náš obor, telefonu Bs na obrázku se říkalo familiárně "Kovář", typ As byl "Kotas".

A pan Lachman - moc pěkné zjevení.
Přílohy
Bs.jpg
(9.37 KiB) Staženo 148 x
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Cust píše:jo užitý design - to mě vždycky vzrušovalo...

ale po příchodu domů radši aspoň předstírej i zájmy jiného druhu :D

v designu je bezesporu potřeba smeknout před apeninským poloostrovem
http://designclassicsonly.blogspot.com/

Pan Lachman mě fascinuje spíš než oborem tou výdrží do vysokého věku a délkou špičkové produktivní práce...
I dneska se sice najde sem tam zajímavá věc mimo tu záplavu asijského šmejdu, ale lidi už poněkud rezignovali - nemají měřítka pro kvalitu, zase bychom mohli skončit i u žrádla :(
Některé mobily jsou snad i povedené, takový Power Mac taky, ale často je to samoúčelné. City Elefant se mi docela líbí taky, ale jakožto věc se nejčastěji stává objektem zájmu nájezdníků z nastupující generace, která by neuměla ani bez hrubek napsat výrobní rozpisku dílů, natož něco takového navrhnout, tak aspoň vezmou křemen na okenní tabuli nebo sprej na sedadla.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

i když i desing má být funkční a užitný , taková židle od Knížáka kdy místo opěradla má jen jednu trubku to je jak kosmodisk. A tuhle při opravě BM566 bych konstruktéra s chutí inzultoval, tak že líbivý a funkční vzhled ano ale ne za každou cenu.
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

Crifodo mimo jiné píše:
Cust píše:jo užitý design - to mě vždycky vzrušovalo...

ale po příchodu domů radši aspoň předstírej i zájmy jiného druhu :D
neboj, vzrušuje mě toho víc :)
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

bu2520 píše:i když i desing má být funkční a užitný , taková židle od Knížáka kdy místo opěradla má jen jednu trubku to je jak kosmodisk. A tuhle při opravě BM566 bych konstruktéra s chutí inzultoval, tak že líbivý a funkční vzhled ano ale ne za každou cenu.
Pokud tvar přístroje je podřízen snadnému přístupu servisáka, tak to nemusí vždy dopadnout dobře.
bu2520

#9 Příspěvek od bu2520 »

no rozhodně by se měli tihle dva lidi potkat a nejen servisák, ale i technolog. Kdyby občas dal konstruktér a desinger na slova servisáka ubylo by kurvítek a dalších mnohdy nepochopitelných konstrukcí .
Mysteri

#10 Příspěvek od Mysteri »

V cca 1995-6 roku, keď bolo ešte málo mobilov a, kto ho mal, tak frajeril všade: držal v ruke, v každom bufáči ho skôr, ako zahryzol do párku, vyložil na pult vedľa horčice atď. :lol: Toto sralo jedného kolegu v jednom bufáči na diaľničnom odpočívadle. Tak sa nachystalo: ON vstúpil do Bufáča, objednal si, zaplatil a zobral. Sadol k plastovému stolíku, položil žrádlo, z igelitky vytiahol ten komouš-aparát pre pevnú linku /vyobrazený v príspevku vyššie od ,,Bernard"/, začal papať. Tí okolo, s Benefonmi 0,5kg najprv blbé pohľady, potom úškrny... Najväčšia sranda: ten kolegov telefón zazvonil, on zdvihol slúchadlo a začal kecať.....To ste mali vidieť tie pretiahnuté tváre do okola... :lol: /Samozrejme, my, elektronici sme ten ,,fón" upravili, vo vnútri bol mobil... :lol: /
P.S. Pár rokov na to v Jablonci n/N začali vyrábať podobný mobil....
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

To jsem četl o drsnějším fóru - je to na serveru pražského metra. Týpek nastoupil do soupravy, ta se rozjela, po vjetí do tunelu týpek vytáhl stolní telefon z tašky, vytočil číslo a za udivených xichtů všech okolo si objednal kávu se sodou a dortík. O to více byly protažené xichty, když o tři zastávky dál čekal na nástupišti pikolík s ubrouskem přes ruku a na tácu kouřící kafe, skleničku sifónu a sachr... Vše samozřejmě levá, domluvené předem, ale jako vydrbávka k pos.ání...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pida_m

#12 Příspěvek od pida_m »

.. u Ledvinky jim chybí ..... "n"
píďa
konosuke

#13 Příspěvek od konosuke »

v pravěkých dobách...než se telefon v autě či mobil stal cenově dostupnou hračkou když patřil leda do výzbroje speciálních služeb, vládních činovniků a Jamese Bonda vyráběly se a prodávaly nefunkční levné plastové atrapy k nerozlišení od originálu aby majitel nabyl pocitu sebevědomí...
Přílohy
fot1.jpg
(212.52 KiB) Staženo 139 x
fot2.jpg
(161.1 KiB) Staženo 145 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Quest

#14 Příspěvek od Quest »

To EKKAR, tento vtípek jsem před časem dokonce někde viděl jako videoklip.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“