LCD (či plazma), HDMI a reklamace

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

LCD (či plazma), HDMI a reklamace

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Kámoš propojil stolní počítač (uzemněnej) s televizí LCD, načež zjistil, že LCD není v zásuvce, takže ji zapojil (dvoupramenná šňůra) a odpálil HDMI vstup v televizi. Příčina celkem pochopitelná, horší je to už s uznáním záruky, servisák mele pořád něco o přepětí (a má pravdu, jenže problém je v televizi).
Stejným způsobem mu ta televize už jednou klekla celá, to pouze zastrčil HDMI a pokusil se zapnout TV. Stáří asi 4 měsíce.Tak nevím, ty bedny mají hromady vstupů, ale používat se asi nesmí a nejhorší je, že tohle vyřeší jen soudní znalec nebo EKKAROVA řádně nabitá "devítka"....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

V takovém případě soudní znalec - použití Ekkarovy "devítky" by byl §219 Tr.Zák a to se hodnotí zhruba 12 - 15 lety nebo výjimečným trestem... Oprávněným případem k použití něčeho takového jako "dárek přítele LUGERA" by byl případ, kdy by na dotyčného reklamujícího šel servisní technik s kabelem zapojeným do zásuvky a oba jeho holé konce třímal v gumových rukavicích...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Takže to tady mám zpět bledě-modrém. Opět HDMI po smrti, tentokrát při pouhém pootočení TV a pohnutí konektoru HDMI.

Zjistil jsem, že televize není nikde "přizemněná" - např. přes anténní vstup(nepoužívá) a že to zřejmě dělá statika či náboj kondíku ve zdroji mezi primárem a sekundárem. Ještě to půjdu oměřit, pak budu vědět přesněji.

Jde o to, že už asi potřetí v záruce dá 2000Kč za výměnu HDMI vstupu. Mě se ale zdá, že to zrovna není jeho chyba....
]
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Kupit lepsi televizor. Robil som so Samsungom (LE40A455) - ten ma napajanie 3-vodicove a jeden z HDMI vstupov (cislo 2) je priamo urceny na prepojenie s PC.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Průšvih je, že všechny konektory to má olepený transilama, ale HDMI ne... Asi jim vadily kapacity.

Navíc je to nějakej Philips či co, teď mě to vypadlo...
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak opět HDMI po smrti i přesto, že televize a PC mají plechy extra propojený drátem. Jak je vidět, Philips není v tomto případě v kondici.

Ten switch se jmenuje Si19185CTU, nicméně AME ho nemá, jedině, že bych jim zjistil originální objednací číslo...
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jinak "vyřešeno" - prostě jsme ten IO při další poruše vyletovali a už neosadili. Řešení svérázné, ale funkční.
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“