Tachodynamo - rozebrání

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tatramacek

Tachodynamo - rozebrání

#1 Příspěvek od tatramacek »

Zdravim - rozdělávám už někdo z Vás tacho u pračky a jak jste na to šli ? případně když je tacho - myslím cívečka špatná anebo magnet volný - jak se závada projevuje ?
hrabosh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hrabosh »

No já jsem měl tu cívku zalitou nějakým epoxidem, takže o rozdělávání nemohla být řeč ...

Když je cívka vadná, tak má nekonečnej odpor (nebo hooodně velkej) ... u mě (Zanussi TL Advantage 800) se vadné tacho projevovalo tak, že se motor při první příležitosti roztočil prakticky do ždímacích otáček, po chvilce se vypnul a už se ani nehnul .... do dalšího zapunutí pračky, kdy se to opakovalo.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Až nějaké rozboříš , mohl by jsi sem dát foto . Nevím , ale myslím si , že to budou dnes spíše tachoalternátory .
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Konstrukcně je to podobny jako motorek SMR nebo krokáč ze skeneru (u něj jsou ale dva systemy)
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

V tom případě , co tam tento nabastlit , motor za tři litry .....
tatramacek

#6 Příspěvek od tatramacek »

Je tam kruhovej magnetek a cívečka - já se ptám na to rozebrání proto,že kdysi jsem už tacho rozebíral a povedlo se mi zničit.... Novej motor je fakt drahej a nemá cenu do té pračky novej rvat. Přeci jen je stará už 5 let...
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

A tak máš tu cívku přerušenou ? Nebo upadl ten magnet ? Tam by se snad tolik dít nemělo .
tatramacek

#8 Příspěvek od tatramacek »

mno - volal jsem do třech servisů a řek jim co mi pračka dělá - pere supr ale při jak vypustí vodu,rozloží prádlo - ještě to vlhké prádlo tak se nerozběhne postupně aby tu vodu v klidu mohlo čerpadlo vypustit ale rozběhne se prudce... A v servisech mi řekli že tacho udává špatné hodnoty a nejspíše bude vadné
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“