Vhodna antena pre digital.
Moderátor: Moderátoři
Možná budeš muset vyzkoušet její výšku nad střechou, přece jen odraz od střechy se dá využít k zvýšení úrovně přijímaného signálu, naopak při nevhodné výšce antény nad střechou může příjem znatelně zhoršit. Tedy intenzita signálu nemusí nutně vždy s výškou antény růst.
http://www.mapavysilacu.cz/map.html
A kutilmile - nelituju tě
Napaječ takového síta
neví někdo co tam zkusit šupnout?
Přidávám foto. Děkuji za radu.
- Přílohy
-
Adapter.JPG- (59.37 KiB) Staženo 80 x
DVB-T docela "úspěšně" ruší signály pod IV. TV pásmem, někde mezi 400 - 470MHz, které dokážou vytvořit intermodulaci, křížovou modulaci,... V analogu to kolikrát ani nebylo vidět, DVB-T to dokáže zbořit.
Jde např. o UFON, CDMA, některé služby,...
jde o to, že hranatý signál má daleko více harmonických zákmitů, než analog.
Jak už jsem psal, mám na příjem DVB-T koupený síto. Bydlím v lokalitě s dobrými příjmovými podmínkami. Na dílně mám malé sítko bez zesilovače a pokud se mi někdy objeví na obrazovce čtvereček je "problém". Doma pod střechou je velký síto bez zesilovače. Některý večer jede dobře, jindy a to je většinou, mi setopbox zamrzá v pravidelných intervalech cca 30sec. Zkoušel jsem dva přijímače a jeto stejné. Ve vedlejším pokoji mám na PC kartě pokojovku a ta je OK. Mám pocit, že se mi tam plete nějaký jiný signál jak psal tuším Hill. Taky se tu někdo na fóru zmiňoval o speciálních zesilovačích s odlaďovačem. Poradí mi někdo kde se to dá koupit? Díval jsem se na TEROZ a ti nabízejí odlaďovače sólo, ale vůbec nevím který by se hodil na můj problém. Tady v okolí Brna přijímáme na 29, 40, 59, 64 kanálu.