b-113 - jeden kanál bez basů
Moderátor: Moderátoři
b-113 - jeden kanál bez basů
Quest píše:Zaměř se na záznamový zesilovač (C1, C3), zkontroluj elektronické přepojování jejich výstupů (tranzistory T1 a T2, C3, C4) a hlavně nezapomeň zkontrolovat záznamový proud! Podle čeho jsi jej nastavoval? A co výška zázn. hlav, máš ji nastavenu dobře?
V záznamovým zesilovači to není, protože když je prohodím, dělá to stále jenom pravá strana. T2 a C4 jsem vyměnil, takže tam by problém být neměl. Záznamový proud je nastaven podle druhé stopy, která nahrává dobře. Pásková dráha včetně hlav je taky nastavená správně.. Už fakt nevím
- Quest
- Quest
Quest píše:Pokud jsi prohodil desky "Z" , a závada se nepřesunula, zbývá jenom napájení těchto desek a nastavení záznamového proudu. Ještě zbývá jedna záhada, píšeš, že jsi prohodil desky "L". Jak jsi to dokázal? Je to jedna deska, na které jsou oba kanály. Máš snad jinou náhradní z jiného mgf? V tom případě, netrpí stejnou závadou?
Napsal sem hovadinu, měl jsem na mysli desky "Z"..
- Quest
BOBOBO píše:Jen se zeptám , jsi tady s magiči furt . To nemáš ani osciloskop , aby jsi zjistil všechna "vf"napětí v cestách magiče ? Jsou zhruba stejná pro cívkáče a pro kazeťáky . 3x píchneš a víš .
Bohužel moje jediný vybavení je multimetr za dvě stovky, takže všechno řeším viceméňě metodou pokus-omyl a znalostí taky není přespříliš. Každopádně z 99% se mi povedlo vždycky všechno s pomocí Bastlírny dát dokupy.
- Quest
Re: b-113 - jeden kanál bez basů
mr_mocak píše: předmagnetozace a zázn. proud nastaveny. Kde mám hledat zradu?
Asi nejen deska "Z" a "L" , ale i předmagnetizace jedno je
To BoBoBo. I s tím jeho multizmetkem musí po třetím píchnutí lokalizovat místo závady, pokud však ví kam píchnout! A ne tvrdit, že je vše v pořádku.