Veterna elektraren-ostrovna prevadzka
Moderátor: Moderátoři
Veterna elektraren-ostrovna prevadzka
A kutilmile - nelituju tě
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Tudíž musíš použít dynamo nebo alternátor + akumulátory + měnič na 230V. Navíc akumulátory jsou stejně nutnost, protože vítr stále nefouká.
Ten ostrovní režim by se dal vyřešit ještě tak, že by se napětí z generátoru usměrnilo a pak se z něj udělal znovu sinus se správnou frekvencí, ale lepší řešení je alternátor který může dodávat energii přímo do akumulátoru.
Jinak na jednom fóru je člen Rostislav a ten řeší ve volných chvílích takové věci. Vím že měl postavenu větrnou el. i s natáčením opatek. Pak něco laboroval s panely a teď předělává asynchronní motor na generátor s pernamentními magnety
Obrázek
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
Odkaz
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=15813
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
rezis píše:Ostrovní režim jsem tady řešil já a opravdu to nejde.
Řešil jsi to ty, ale asi jsi nedočetl konec vlákna, protože jsme došli k názoru, že to jde a to docela jednoduše !!
Split: V případě ohřevu vody by skoro stačil i ten asynchronní motor, je ale problém, že se musí motor rozebíhat naprázdno (bez zátěže) a taky je problém, že při poklesu otáček a připojené zátěži dojde k demagnetizaci rotoru a ten pak nejde znovu nabudit (vinutí se musí připojit na chvíli na zdroj napětí). Takže bych řekl, že je stále lepší ten alternátor + DC měnič 12V/230V= (stejnosměrných 230V vadit nebude).
AmarokCZ píše:Řešil jsi to ty, ale asi jsi nedočetl konec vlákna, protože jsme došli k názoru, že to jde a to docela jednoduše !!
Dočetl, jen řešení mi přišlo moc "čínské" a s nějakým náhodným motorem nepoužitelné tak abych za to bez obav připíchl televizi nebo cokoliv.
Alternátor u větrné je docela blbost. Používají se pernamentní magnety. Dokážou totiž vyždímat energii i bez buzení. Které by v nízkých otáčkách spotřebovalo většinu vyrobené energie. A ono právě těch průměrnýc dnů na vítr je více než těch s hodně silným větrem kdy by se oplatilo cizí buzení.
Pro topení tím bych nic neřešil a navinu spirálu na napětí generátoru.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
rezis píše:Dočetl, jen řešení mi přišlo moc "čínské" a s nějakým náhodným motorem nepoužitelné tak abych za to bez obav připíchl televizi nebo cokoliv.
A na koupenou centrálu kde je regulace řešená stejně by sis televizi připíchnul? A co myslíš "náhodným motorem"?
Ten alternátor není vůbec blbost, protože se dělají i s permanentními magnety.
A kutilmile - nelituju tě