Televizor Tesla 430 ( 4430A)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#31 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Můj předpoklad:
- kdyby si v tom "sexboxu" navolil a zapaměťoval (v MENU) formát 4:3 (což by bylo vzhledem k C430-ce správně, tak by mu mělo "vylézt" z té 8-ičky SC potřebných 9-12V :nevim: - chtělo by to vyzkoušet.

Tento můj předpoklad by fungoval "za předpokladu", že by si ten formát 4:3 "naformátoval" na jiné telce (kterou by dostal do AV režimu jinak, než z toho "sexboxu"), páč by na C430-ce "nic neviděl" 8O 8O 8O :cry:

Jarda4x2 píše:Tak si měl pravdu je to opravdu tak . Měřili jsme na jinným setoboxu a 4:3 11V a 16:9 5V na osmym pinu .

:prst: - Jeden můj kámoš říkával: "Když umíš, tak je to brnkačka" :beer:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od otakarv »

Honzo,jsi borec. :prst:

Také jsem zase o hodně moudřejší.
Jarda4x2

#33 Příspěvek od Jarda4x2 »

Děkuji všem za odpovědi moc mi to pomohlo :)
kokun

#34 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Možná ten "sexbox" ani žádnou závadu nemá :nevim:
Ale:
- pro přepnutí do AV potřebuje tvoje C430-ka na pinu 8 SC těch 9-12V (jak jsem psal výše!). Toto napětí zároveň odpovídá formátu 4:3 (což současně odpovídá - protože tato telka tuto obrazovku má!) :wink:
V dané době se jiné "povelovací napětí" ani nepoužívalo - tyto telky byly prioritně konstruovány pro "spolupráci s VCR AVEX", páč jiné byly téměř nedostupné (a pokud byly z TUZEXu, či z individuálního dovozu, tak taky měly standardně na pinu 8 SC těch zmíněných 9-12V) :roll:

Na pinu 8 SC toho "sexboxu" ale asi může být i menší napětí a přesto to závada nemusí být.
Bude záležet, jaký "formát obrazu" sis v MENU navolil a uložil. Podle toho se tam objeví určité napětí. Pro novější telky je právě velikost toho napětí na pinu 8 SC rozhodující pro to, jaký formát obrazu telka zobrazí. K tomu se právě využívá menší napětí než těch 9V (a jeho velikost určí patřičný formát obrazu) :roll:
Jenže tvoje C430-ka tak "chytrá" není, aby se uměla sama přepnout třeba na formát 16:9 tím menším napětím - pro ni je 6,27V málo, tak se nepřepne vůbec :roll:
Možná se mýlím, ale tak nějak by to mělo být - když tak mně opravte :nevim:

masar píše:Tak vidíš, zase jsem o něco chytřejší. O této funkci napětí jsem nevěděl. :wink:

Tady v OTF-SI č.12 jsem narazil na tu Tabulku s napětími v AV režimu (pro formát 4:3 a 16:9) - v příloze :wink:
Přílohy
otf_tv_si12_63m500_63m501.pdf
3.3 Kontrola vstupných a výstupných konektorov
a) Voľba AV režimov
(183.75 KiB) Staženo 195 x
Honza - kokúň

#35 Příspěvek od masar »

Díky. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“