USB flaska - urvany kondenzator

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Haldy

USB flaska - urvany kondenzator

#1 Příspěvek od Haldy »

Ahoj,
mam flasku OCZ ATV 8GB, u ktere se mi podarilo ulomit USB konektor. Ten jsem nastesti sehnal a uspesne prepajel, ale byl tam i urvany kondenzator. Vubec ale netusim, jaka hodnota by to mohla byt a cim ho nahradit. Flashka sice trochu funguje i bez nej, ale pri kopirovani se po chvilce jakoby odpoji. Muze mi nekdo poradit, co bych tam tak mohl napajet, popr. kde sehnat nejake schema ? Zkousel jsem neco googlit, ale bez vysledku :( .

Predem diky za vsechny nazory.
Přílohy
DSC05900_cr.jpg
(179.7 KiB) Staženo 178 x
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

schemu nezozenies. Ak to ma sposobovat ten kondenzator, tak tan daj skusmo nejaky v pF a potom na skusku v nF.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Podle velikosti dost možná i tantal s kapacitou v řádu uF... A chtělo by to zkusit "šlusmetrem", jestli náhodou není zapojený jako filtrační mezi krajní přívody USB (napájení)...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Haldy

#4 Příspěvek od Haldy »

EKKAR píše:Podle velikosti dost možná i tantal s kapacitou v řádu uF... A chtělo by to zkusit "šlusmetrem", jestli náhodou není zapojený jako filtrační mezi krajní přívody USB (napájení)...

Tak jsem to promeril a mozna to je filtracni kondik pro napajeni. Ten pin, ktery je dal od konektoru je zem (krajni privody - plech konektoru). Navrhujes tedy nejaky tantal s kapacitou v řádu uF ?
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Jo, mám na mysli něco takového: http://www.allproducts.com/manufacture1 ... duct1.html nebo takového : http://www.allproducts.com/manufacture1 ... duct1.html . Kapacita 5-10uF, napětí bohatě stačí 6V - je to stejně jen na 5V TTL z USB portu... Ty obrázky ber jen jako ilustrační...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Haldy

#6 Příspěvek od Haldy »

Tak jsem koupil 10u/10V (na mensi napeti s takovou kapacitou nemeli) a zda se, ze to funguje :-). Prijde mi sice, ze ma trosku pomalejsi reakce, ale jinak se zda byt ok.

Problem byl akorat to tam nejak zapajet, protoze je trosku vetsi, nez byl ten puvodni a navic je to dost miniaturni. Nakonec jsem ho polozil na bok :-).

Kazdopadne diky za radu :wink: .
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Asi tam byl menší, něco mezi 2 a 5uF, těch 10uF je možná moc - ale pokud to fachčí, je to jen dobře a nebylo by dobrý se v tom zbytečně znovu rejpat.
schrost

#8 Příspěvek od schrost »

dej tam keramiku 100-470 nano, je to jenom blokovačka.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

A co to blokuje ?
Haldy

#10 Příspěvek od Haldy »

No prozatim to asi necham tak a budu to resit, jen kdyby s tim byly problemy. Snad nehrozi, ze bych tim neco odpalil ?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“